Nordic King oli Välähdyksen ja Ville Korjuksen näytöstä. Viikonloppuna kilpailevat suomenhevoset ravikuninkaan ja -kuningattaren tittelistä. (Kuva: Suomen Hippos/Ilkka Nisula)

 

Kuninkuusravit juostaan viikonloppuna Vermon raviradalla Espoossa. Suomenhevosten suurin ja tärkein kilpailu on tänä vuonna erityisen arvokas tapahtuma: Suomi 100 -juhlavuonna suomenhevonen juhlii 110:tta vuottaan – suomenhevosen kantakirja perustettiin jo 1907.

Yksi oriiden kilpailun suurimpia ennakkosuosikkeja on Välähdys Tavastilan Ylänummelta. Ville Korjuksen valmentama, ohjastama ja osaomistama hevonen on kiitänyt kaviouraa lähestulkoon voittamattomana. Oriin voitto juhannuksena pohjoismaisten kylmäveristen Nordic King-suurkilpailussa ennätyksellä 19,9 nostaa sen suomenhevosten superjuoksijoiden harvalukuiseen aateliin.

– Kuninkuuskilpaan ei kannata valmistautua ainakaan yliyrittämällä, toteaa Ville.

Välähdystä ei valmisteta kilpailuihin esim. raviradalla hiittaamalla.

– Myö nyt ollaan valittu tällainen tapa. Hevonen on eläväinen ja pirteä. Sillä riittää taistelutahtoa kilpailuissa.

Kuninkuusraveissa juostaan kahden päivän aikana kolme matkaa. Vaativassa kilpailussa hevosen nopeus, kestävyys ja henkinen kantti punnitaan. Kaikki on kuitenkin pienestä kiinni, mikä on päivän kunto ja kilpailun kulku.

– Kilpailun alla koetetaan pitää hevonen terveenä ja hyvällä mielellä. Kova kisa kuninkuudesta varmasti käydään, hyviä hevosia on mukana monta.

Välähdyksen lisäksi oriiden kilpaan osallistuu Kymenlaaksosta Vieskerin Valo.

Haminan seudun hevosseura järjestää matkan kuninkuusraveihin molempina päivinä. Linja-autoon on muutamia paikkoja vielä vapaana, niitä voi tiedustella Pia Huusarilta (p. 0400 254 497).

  • Slider image

Kilpailupaikoilla Välähdys kiinnittää huomion räiskyvällä temperamentillaan. Kotioloissa ori on rauhallinen ja sopuisa kaveri. Ville on tarjoillut hevoselleen päiväheinät tarhakatokseen.

  • Slider image