Haminan talousalueen uutislehti

10-vuotias NuVa juhlii 100-vuotiasta Suomea

Haminan Nuorisovaltuusto viettää tänä vuonna 10-vuotissynttäreitään, joita juhlistettiin jo toukokuussa Raatihuoneella. Paikalle oli kutsuttu mm. lähikaupunkien nuorisovaltuutettuja, kaupungin päättäjiä ja Haminan NuVaa tukeneita tahoja.

Haminan NuVan puheenjohtaja Selena Raja kertoo, miten upeaa oli nähdä, kuinka viime vuoden puolella syntynyt idea synttärijuhlasta ja siihen vaadittu kuukausien suunnittelu näkyivät onnistumisen hymynä kaikkien huulilla.

Seuraava suuri projekti Haminan NuValla on Bastionissa 18.8. järjestettävä musiikkitapahtuma Normipäivä@Hamina Bastioni. Pääesiintyjäksi tapahtumaan tuleva Aste, rinnallaan Ella Tarvonen & Second in Paradise, DJ Hutch ja Neemu takaavat mahtavan illan jokaiselle paikalle tulevalle.

– Haminassa ei usein ole nuorille tapahtumia, nyt haluaisin nähdä paljon nuorisoa paikalla, toivoo Selena.

Tapahtumaa on suunniteltu ja järjestelty työryhmän voimin, mutta se kaipaa vielä reippaita talkoolaisia toteuttamiseen!

– Työtehtäviä on laajasti aina tekniikan parissa puurtamisesta alkoholittomien drinkkien sekoitteluun drinkkibaarissa! Kukin talkoolainen saa myös työtodistuksen urakastaan, siitä saattaa olla huomattavaa apua vaikka festareille töihin hakiessa, Selena muistuttaa.

Talvella saadut kaupunginvaltuustopaikat olivat NuValle myös suuri asia, ja positiivisen yllätyksen toi se, miten hyvin valtuutetut ovat suhtautuneet nuvalaisiin ja kuunnelleet heitä. Tämä on saanut Selenan miettimään muidenkin tahojen suhtautumista nuoriin.

– Usein puhutaan siitä, miten nuoriso vandalisoi ja on häiriöksi, vaikka tosiasiassa vain murto-osa nuorista on oikeasti näitä häiriköitä. Uutisista ja lehdistä saa lukea, mitä nuoret ovat tehneet väärin ja sotkeneet, mutta uutiset esimerkiksi Nuorisovaltuuston, partion ja muiden nuorten hyvistä töistä ovat harvassa.

– Olisi hienoa nähdä, että nuoria ja heidän toimintaansa ei aina yleistettäisi pahimpaan suuntaan, pohtii Selena.

Alkuvuosi on mennyt melkoisessa kiireessä. Haminassa järjestetty pääasiassa nuvalaisille tarkoitettu koulutustapahtuma Aktiivipäivät ABC toi n. 160 nuorta Vehkalahden koululle maaliskuussa. Tarkoituksena oli kuunnella koulutuksia, luoda kontakteja muihin nuvalaisiin ja pitää hauskaa nuvaperheen voimin.

– Vaikka urakka oli suuri, me Haminan nuvalaiset saimme olla tyytyväisiä itseemme, kun monet kehuivat näitä jopa parhaiksi Aktiivipäiviksi joilla olivat koskaan olleet!

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide

Lue myös