Haminan talousalueen uutislehti

Elokuun illat Suomen juhlavuoden tunnelmissa

Haminan tapahtumakesässä on pian vuorossa perinteinen Elokuun illat -musiikkitapahtuma. Viikonvaihteessa 18.-20.8. kuullaan jälleen upeita musiikkiesityksiä Haminan historiallisessa miljöössä.

Konserttien ohjelmisto rakentuu monipuolisesta kamarimusiikista ja esiintyjinä kuullaan suomalaisia alansa huippuja. Kartanomusiikkia -nimityksellä Elokuun illat haluaa tuoda esiin Haminan ympäristön värikästä kulttuurihistoriaa ja menneiden sukupolvien elämäntapaa.

Tapahtuma on vuosi vuodelta koonnut yhä kasvavan joukon kuulijoita. Taiteellisena johtajana toimii oboisti Jouko Teikari.

Suomen itsenäisyyden juhlavuosi näkyy monin tavoin tapahtuman ohjelmassa. Suomalaisuuden sielunmaisemaa kuvaa hyvin Reino Helismaa -aiheinen ”Unta ja totta”-konsertti Wanhalla Työskillä perjantai-iltana klo 19. Seppo Hovin, Taina Piiran, Hannu Lehtosen ja Ahti Jokisen seurassa kuullaan lauluja, runoja, monologeja ja pikku näytelmäpätkiä.

Lauantain konserttipäivä alkaa Johanneksen kirkosta. Klo 14 pidettävässä Kadulta kirkkoon -konsertissa esiintyvät Vokaaliyhtye Lumous ja Fioretto Ensemble, jotka kuuluvat maamme johtaviin keskiajan ja renessanssin musiikin tulkkeihin. Kirkon reformaatiolla – uskonpuhdistuksella – on ollut merkittävä rooli maamme kulttuurin ja sivistyksen kehittäjänä. Kuluvana vuonna vietetään itsenäisyyden juhlavuoden lisäksi reformaation 500-vuotisjuhlaa. Konsertissa seurataan mm. erilaisten maallisten suosikkimelodioiden päätymistä osaksi virsikirjaamme.

Lauantain toisessa konsertissa klo 16 Simeon-talossa esiintyy viime vuoden Kangasniemen laulukilpailun voittanut mezzosopraano Maiju Vaahtoluoto pianisti Maija Teikarin kanssa. Konsertissa kuullaan myös Mozartin pianokvintetto ja Bohuslav Martinun teos Four Madrigals, joissa esiintyvät Jouko Teikari, oboe, Kullervo Kojo, klarinetti, Kalervo Kulmala, käyrätorvi ja Karita Siljander, fagotti.

Sunnuntai-iltapäivänä kuullaan huilu- ja kitaramusiikkia Haminan Puistotalossa. Esiintyjinä ovat huilisti Noora Karjalainen ja kitaristi Ossi Näveri.

Päivä jatkuu Marian kirkossa Organ Brass! -konsertilla. Esiintyjinä ovat urkutaiteilija Jan Lehtola ja LoistoBrass -vaskikvintetti.

– Marian kirkon uusien urkujen sointimaailma sopii yhteen mitä parhaiten vaskisoittimien kanssa. Jan Lehtola on menestyneimpiä suomalaisia urkureita ja LoistoBrass! edustaa Suomen nousevan polven muusikoita, arvioi Marian kirkon konserttia tapahtuman tuottaja Kai Huopainen.

Tapahtuman päätöskonsertti pidetään Simeon-talossa sunnuntaina klo 19. Tänä yönä en pelkää kulkea yli pimeän on kokonaisuus, jossa esiintyvät rakastettu näyttelijä Seela Sella, laulutaiteilija Pia Freund ja pianisti Kristian Attila. He kertovat sanoin ja sävelin ihmiskohtaloista itsenäisen Suomen historian ajalta. Taiteilijaparien ja taiteilijakohtaamisten kautta käsitellään, mitä on merkinnyt olla yksin ja yhdessä, kukoistaa, kasvaa ja luopua, olla keskellä luomista ja hävitystä. Uskaltaa luottaa, ojentaa käsi ja kulkea yli pimeän.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli