Haminan talousalueen uutislehti

Haminan skeittipuisto on Etelä-Suomen komein

Haminan skeittipuiston virallisia avajaisia vietettiin Tervasaaressa.

– Tämä on täysin uniikki paikka. Helsingistä asti tulee porukkaa tätä kokeilemaan, arvioi bmx-pyöräilijä Joonas Joukainen.

– On hyvä homma että parkin suunnittelussa on otettu huomioon eri lajien harrastajat. Paikka sopii niin skeittauksen, bmx:n kuin scoottauksen harjoitteluun.

– Skeittipuisto on kumppanuushanke, jossa nuoret itse ovat olleet mukana suunnittelussa ja toteutuksen seurannassa alusta asti, kaupunginjohtaja Hannu Muhonen kertoi avajaispuheessaan.

– Harrastustoiminnan järjestämisessä on omaehtoinen toiminta tullut virallisten toimijoiden ja yhdistysten rinnalle.

Muhosen mukaan omaehtoisuus myös mataloittaa kynnystä harrastuksen aloittamiselle.

– Toivon, että sama hyvä yhteishenki säilyy, kaikki tuntevat itsensä tervetulleiksi puistoon ja kaikista pidetään huolta.

Skeittipuiston materiaalina on säätä ja kulutusta kestävä betoni, jonka huoltokustannukset ovat pienet. Kova, sileä pinta on hyvä alusta harrastamiselle. Puisto koostuu ns. altaasta eli poolista ja street-alueesta.

– Työhön meni kahdeksan viikkoa. Paikallinen aliurakoitsija hoiti maanrakennustyöt. Tällaiset skeittipuistot ovat aina uniikkeja kohteita. Mm. näin syvää allasaluetta ei löydy Suomessa Haminan lisäksi kuin Tampereelta. Ja sijoituspaikka täällä meren äärellä on hieno, kertoo Tero Pikkarainen Concrete Proofista, joka on puiston pääurakoitsija.

Samaa mieltä on Suomen Rullalautaliiton toiminnanjohtaja, haminalaissyntyinen Anssi Paukkunen.

– Täällä on nyt puitteet treenata kuinka korkealle tasolle tahansa, Paukkunen viittaa Tokion olympialaisiin 2020, jossa kilpailtavien lajien joukossa ovat bmx-pyöräily ja kokonaan uutena lajina skeittaus.

– Skeittikoulu olisi tänne hyvä lisä, toivottavasti joku nappaa kiinni ajatuksesta.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli