Haminan talousalueen uutislehti

Normipäivässä hyvä fiilis

Ensimmäistä kertaa järjestetty, lähinnä nuorille suunnattu päihteetön Normipäivä oli onnistunut tapahtuma, joka täytti odotukset.

Koordinaattori Aleksi Pylvänäinen oli tyytyväinen:

– Ihmisiä valui koko tapahtuman ajan sisälle Bastioniin ja tunnelma telttakatoksessa oli hyvä.

– Normipäivä on jatkoa pari kertaa aikaisemmin Rampsinkarissa järjestetyille Beach Party -festareille, mutta Beach Partystä on menty askel eteenpäin. Normipäivä järjestettiin isommalla volyymilla ja toivon todella, että Normipäivä-nimellä jatkossakin järjestetään vastaavanlaisia tapahtuma. Tällaisia tapahtumia vähän nuoremmille tarvitaan ja niille on kysyntää.

Ikärajattomassa musiikkitapahtumassa pääesiintyjänä oli rap-artisti Aste, joka on kotoisin Kouvolasta, mutta loikannut sieltä sittemmin Lahteen. Aste on myös tehnyt biisin nimeltä Normipäivä. Siitä tapahtuman nimeä ei kuitenkaan ole plagioitu.

– Nimeen haluttiin ironiaa. Ihan kuin tämä olisi meille normipäivä. Normipäivä muistetaan myös Kummelin sketsistä, Pylvänäinen sanoo.

Ensimmäiseksi perjantai-iltana stagelle nousi kotkalainen räppäri Neemu ja iltafestareilla esiintyivät myös DJ Hutch Tavastilasta sekä Ella Tarvonen ja Second In Paradise Helsingistä.

Normipäivästä vastasivat Haminan nuorisopalvelut ja Haminan nuorisovaltuusto.

– Käytännössä suunnittelutyöryhmässä oli pelkästään haminalaisia nuoria ja tämän vuoksi Normipäivästä saatiin tehtyä tapahtuma, joka myös puri nuoriin. Lisäksi tapahtuman järjestelyissä oli mukana paljon vapaaehtoisia, joista pari myös muualta Kymenlaaksosta.

Lue lisää aiheesta:

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli