Haminan talousalueen uutislehti

Ensimmäiset puut istutettu Oolanninpuistoon

Haminan Tervasaaren kaava-alueen halkaisevan keskuspuiston Oolanninpuiston ensimmäiset istutukset on tehty. Puistosuunnitelma on alalla ansioituneen Heikki Laaksosen käsialaa ja yleissuunnitelma on menossa kaupunkikehitysvaliokunnan käsittelyyn.

Puiden istutusryhmät on jo tehty ja puistoon tulee kirjo suomalaisia puulajeja: jalava, tammi, koivu, pihlaja, kuusi, mänty, lehmus, vaahtera, leppä ja kataja eli 10 eri puulajia.

Luonnonkivillä ja nupukivillä päällystetty polkuverkosto johtaa keskustan suunnasta hiekkarannalle. On vettä, vihreyttä, puita ja pensaita sekä uimaranta. Luonnonkivien ohella puistomaisemaan tulee myös kiviteollisuuden ylijäämäkiveä eli sivukiveä.

– Uimarannan pohjoispuolelle tulee tekolampi, jonka yläpuolelle merivesi pumpataan siten, että liplatus kuuluu veden valuessa lampeen, hahmottaa kaupunkikehitysjohtaja Matti Filppu.

Oolanninpuisto jatkuu etelään Jänissaareen, jonne rakennetaan kävelysilta ja esimerkiksi grillauspaikkoja. Puiston korkeimmalle kohdalle tulee näköalatasanne, mahdollisesti jopa kaksikerroksinen.

– Puiston rakentamiseen päästäneen ensi vuonna, kaikki on kiinni valtuuston myöntämästä rahoituksesta.

Nykyisten Lepikönrannan venelaitureitten määrä on tarkoitus vähintäänkin tuplata.

Tervasaaren kehittäminen on Haminan visioissa aivan kärkisijoilla. Luonnonkaunis Tervasaari nostaa aikanaan merellisyyden uudella tavalla osaksi kaupunkia.

Oolanninpuiston ohella kärkikohteena on Tervasaaren sataman laitureitten uusiminen, joka toteutetaan vaiheittain.

Rakennusyhtiöiden kiinnostus Tervasaarta kohtaan on Filpun mukaan nousussa.

– Kyselyjä on tullut viime päivinä eri tahoilta. Alueen itäosaan suunnitellun yksityisen päiväkodin tontin rakentamisesta joudumme pitämään tarjouskilpailun, sillä halukkaita on useita, sanoo Filppu.

– 60-paikkaisen päiväkodin valmistumisen 2019 jälkeen kaupunki voi sulkea joitakin omia pieniä päiväkotejaan.

Tervasaareen on tulossa myös paikka suurlipulle, lopullista sijoituspäätöstä ei ole vielä tehty.

– Sijoituspaikaksi on suunniteltu nykyisen Sibeliuskadun kentän aluetta. Lipun näkyvyys alkaisi jo Tervasalmen sillalta, josta lipulle tulisi suora linja. Yrjösenpohja puolestaan olisi oivallinen alue lippupuistolle.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide

Lue myös