Haminan talousalueen uutislehti

Superkesä pesiksessä

Pesiskausi on paketissa HP:n osalta. Kauden saldo on loistava. Miehet raivasivat tiensä Superiin. Naisten nuori joukkue taasen ylsi Ykkösen karsintoihin jo tänä vuonna. Plakkarissa on lisäksi onnistunut ja hyvää palautetta saanut valtakunnallinen Naperoleiri. Pelaajat, valmennus-, huolto- ja pelinjohtoporukka ja seuran avainhenkilöt sekä aina niin tärkeä talkooväki voivat olla erittäin tyytyväisiä kesään.

Vielä kerran isot onnittelut kaikille!

Miesten sarjanousua on odotettu jo usean vuoden ajan. Aiemmin ote on tavannut kirvota sarjan edetessä. Nyt Oranssipaidat olivat sarjan jälkimmäisen puoliskon ylivoimaisesti paras joukkue. Siilinjärvi ajettiin kiinni pitkältä takamatkalta ja nousu ratkesi lopulta ilman karsintoja. Pelillisten ansioiden lisäksi tämä oli osoitus myös joukkueen henkisestä vahvuudesta.

Pesis on olennainen osa Haminan identiteettiä. Sillä on vähän sama rooli, mitä kaupungin historialla, asemakaavalla, RUK:lla ja satamalla.

Asian ymmärtää hyvin, jos kuvittelisi, että joku näistä otettaisiin kokonaan pois Haminalta. Muistelkaamme vaikkapa sitä aikaa, kun ilmassa oli uhka RUK:n siirtymisestä muualle.

Onneksi Haminan kaupunki tuntuu ymmärtävän, mikä merkitys hyvin hoidetulla pesistoiminnalla on. Näin uskallan ajatella, kun olen seurannut kaupungin päättäjien ja virkamiesjohdon kannanottoja sekä heidän myötäelämistään niin edustusjoukkueiden kuin junioritoiminnankin yhteydessä.

Menestys näkyy myös katsojamäärissä. Pitkälti toiselle tuhannelle nousevat ykkösen katsojaluvut kertovat, että kannattajia on saatu laajemminkin seutukunnalta. Havaitsin myös, että naisten viimeisissä peleissä oli ollut lähes 350 katsojaa, mikä on tällä tasolla varmasti Suomen ennätys. Sanomattakin on selvä, että HP:n tavoitteellisen ja yhteistyöhakuisen toiminnan tuloksena syntynyt pesisbuumi on heijastunut myönteisesti myös lähiseurojen toimintaan.

On aivan selvä, että nousu Superiin siirtää Oranssipaidat ihan uuteen maailmaan. Vaatimukset kasvavat niin pelillisten asioiden kuin olosuhteidenkin osalta. Tiedän, että seurassa tämä ymmärretään.

Toisaalta toiminta valtakunnan korkeimmalla sarjatasolla tarjoaa myös mahdollisuuksia. Se tuo säännöllistä näkyvyyttä valtakunnallisessa mediassa – TV mukaan lukien.

Oranssipaidat on hyvä brändi ja siitä tulee myös joukkueena entistä merkittävämpi media. Toivon kovasti, että liike-elämä ymmärtää tämän uutena mahdollisuutena näkyä ja profiloitua. Oranssipaidat on ensi kesänä Kouvolan Pallonlyöjien kanssa ainoa kymenlaaksolainen kesälajien liigatason joukkue. Odotan innolla Kymenlaakson pesisderbyjä ja hetkeä, kun 5000 katsojan raja puhkaistaan Vallikentällä!

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide