Haminan talousalueen uutislehti

Tapahtumien kaupunki Hamina

Hamina tarjoaa tapahtumia, toimintaa ja viihdettä läpi vuoden. On täysin perusteetonta valittaa, ettei Haminassa koskaan tapahdu mitään. Ei tietenkään tapahdukaan, jos pysyy neljän seinän sisällä television uusintoja selaillen.

Hamina Tattoo kansainvälisenä tapahtumana on luonnollisesti tärkein ja näkyvin. Koska Tattoo järjestetään vain parillisina vuosina, pelikenttä on parittomina vuosina avoinna muille, myös suurille tapahtumille. Kesälle 2019 on jo kaavailtu historiaan pohjautuvaa festivaalia, joka tarjoaisi yleisölle ritariturnajaisten ja mustaruutiaseiden paukkeen ohella myös tietopuolista ohjelmaa luentoineen.

Valojen yöllä on Haminassa jo pitkät perinteet. Tulevana perjantaina Hamina esittäytyy jälleen monipuolisena kulttuurikaupunkina.

Tapahtumia on muitakin. Tervasaaren alkusyksyn vetonaulana on ollut pöllinveistokilpailut, jossa maan parhaat moottorisahurit luovat puusta kotimaista taidetta. Tervasaari tunnetaan myös monipuolisesta musiikkitarjonnastaan.

Hamina Bastionin suurten artistien konsertit vetävät Haminaan vuositasolla jopa kymmeniä tuhansia nuorisomusiikin ystäviä.

Historialliset teemat tulevaisuuden vetovoimatekijöinä ovat vielä tulossa, niiden kaivaminen esiin jää kaupungin uuden vetovoimapalveluiden päällikön vastuulle. Tosiasia on, että Hamina on vanha Venäjän historiaan liittyvä kaupunki, jota ei pidä kammoksua. Haminassa on myös vahvoja sukuja, joiden juuret ovat tiukasti Venäjällä.

Kun uusia historiaan pohjaavia tapahtumia kehitellään, nostetaan samalla haminalaisten historiatietoisuutta. Tapahtumien markkinointi on syytä ulottaa myös itärajamme taakse, sillä siellä asia on tiedostettu: Hamina on tiukasti Venäjän historiaan liittyvä kaupunki.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus