Myös ilotulitus kuului Valojen Yön ohjelmaan.

 

Valojen yön teemoina olivat Suomi 100 ja Hamina – kohtaamisten kaupunki. Esimerkiksi vehkalahtelaissyntyisen runoilija Tommi Parkon perustaman Nihil Interit -runoyhdistyksen RUNOUTTA! -kiertue pysähtyi Valojen yönä Haminaan. Kiertueeseen osallistuu kaikkiaan 19 runoilijaa eri puolilta Suomea – koko seurue ei kuitenkaan osallistunut Haminan tapahtumaan. Runoilijoita riitti silti eri puolille kaupunkia, kauppohin ja kahviloihin, kohtaamaan ihmisiä, esittämään runoja ja kertomaan runoilijan työstä.

Tapahtumatarjonnassa oli jokaiselle jotakin, ja sukupolvet yhdistäviä tapahtumia oli useita. Perinteisesti tällaista on tarjonnut Kauppiaantalomuseo, jossa oli kesänäyttelyiden lisäksi paljon toiminnallista ohjelmaa koko perheelle. Perheen pienimmät etsivät leijonia kiinteistön alueelta, ja Maija Holopainen esiintyi kanteleen kanssa. Sofia Virtasen pop-up -kuvaamossa voi otattaa itsestään valokuvan aidoissa, maalatuissa pahvilavasteissa vuoden 1917 tyyliin. Rekvisiittatyöpajassa valmistettiin mm. vallankumousruusukkeita ja banderolleja, tekoviiksiä – partoja; ja teatterin pukuvarastosta lainatut asusteet olivat käytettävissä ajan hengen mukaisen tyylin luomiseksi kuviin. Puvut ja muu rekvisiitta innostivat leikkimieliseen aikamatkaan.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image

Fillaripianisti Aarno Paakkari viihdytti pitkin kaupunkia.

Sofia Virtanen pystytti Kauppiaantalomuseon pihan perälle pop-up -kuvaamon. Taustakangas on aito vanha Rajan salin teatterilavaste.

Kauppiaantalomuseon Mattilan talossa askarreltiin itsenäistymisen ajan hengessä. Heta (kauimpana vas. pöydän ääressä) ja Peppi-Lotta Tomppo sekä Saimi Ahonen valmistamassa vallankumousruusukkeita Anita Järvisen (oik. taaempana) ja Sirpa Tanin kanssa.

Nina Heininen (oik.) opasti Mattilan talossa valitsemaan sopivaa vaatetusta rekvisiitaksi valokuvaukseen sadan vuoden takaiseen tyyliin.

Leena Kellosalo Vaasasta ja Timo Karhu Oulusta ovat runoilijoita, jotka osallistuvat runoyhdistys Nihil Interitin RUNOUTTA!-kiertueelle. Valojen yönä kiertue pysähtyi Haminaan, ja runoilijat pistivät pystyyn pop-up esiintmisiä torilla, kaupoissa ja kahviloissa.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image