Haminan talousalueen uutislehti

Kaivattu uutinen Pursiseuralta

Haminan Pursiseuran omistamaan purjehduspaviljonki Vanttiin Pieneen Vuohisaareen tulee ensi kesäksi uusi toimija, uusi ravintoloitsija. Uutista tervehditään Haminassa ilolla muuallakin kuin Pursiseuran väen keskuudessa. Paviljonki pääsee remontoituna jälleen siihen käyttöön, johon se on tarkoitettukin.

Kesällä 1909 valmistunut nykyinen paviljonki oli vuoteen 1963 vain seuran omien jäsenten käytössä. Sen kesän ravintolatoimintaa hoiti seura itse, mutta ulkoisti toiminnan jo seuraavaksi kesäksi.

Haminan kauneimmaksi ravintolaksi mainittu paviljonki on ollut neljä suvea vailla ravintolayrittäjää. Kesä 2018 aloittaa toivottavasti kokonaan uuden aikakauden, sillä tasokkaita ruokaravintoloita ei Haminassa todellakaan ole liikaa.

Edelliset ravintolayrittäjät ovat kehnojen kesäkelien vuoksi hyytyneet. Ongelmaksi on koettu myös asiakkaiden liikkuminen Pieneen Vuohisaareen, jonne ei pääse kuin venekyydillä. Vaikka venekyyti onkin ollut maksuton, nälkäinen asiakas on usein miettinyt, kehtaako hän tilata venekyytiä vallankin, jos kyytiin ei ole ollut tulossa muita asiakkaita.

Uudelle yrittäjälle voi ennustaa vain menestystä, jos kynnys kyytiveneen tilaamiseen saadaan laskettua tai kenties poistettua kokonaan. Aurinkoiset kesäkelit olisivat oiva lähtökohta tulokselliselle toiminnalle, mutta kaiken päälle uusi yrittäjä tarvitsee aina myös onnea.

Pursipaviljongin uusi yrittäjä Finnrest Oy tulee Savitaipaleelta. Vahvalla perheyrityksen leimalla varustettu yritys  on varautunut venymään tilanteiden mukaan. Elastisuutta ja venymiskykyä onnistuminen pursipaviljongissa vaatiikin!

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide