Haminan talousalueen uutislehti

Katariina vaihtoi Kristan tiimiin

Vehkalahden Veikkojen hiihtäjälahjakkuus Katariina Lonka siirtyy Ikaalisten Urheilijoiden riveihin. Rajusti naisjoukkueeseensa satsaava Ikaalinen on rakentamassa kovaa viestijoukkuetta Suomen cupin talven kahinoihin ankkurinsa Krista Pärmäkosken rinnalle. Muita naisia joukkueessa ovat Sini Alusniemi, Maaret Pajuoja sekä Hilla Niemelä.

Katariina Lonka joutui 1. heinäkuuta vakavaan onnettomuuteen, kun takaatullut auto ajoi rullasuksilenkillä olleen Katariinan päälle. Säären luut murtuivat, mutta kuntoutuminen on onnistunut toistaiseksi hyvin.

– Viime viikolla tein ensimmäisen tasatyöntölenkin rullasuksilla. Pyöräilyn aloitin jo aikaisemmin ja uinti ja kuntosali ovat myös ohjelmassa, kertoo Katariina.

Ensi kauden tavoitteet onnettomuus laittoi uuteen järjestykseen.

– Tulevan kauden aikana keskityn harjoituksiin. Toivon kuitenkin pääseväni kisakuntoonkin viimeistään lopputalveksi.

Ikaalisten Urheilijain otettua yhteyttä Katariina punnitsi asioita tarkkaan:

– Tarjous oli houkutteleva nimenomaan urheilullisesti. Ikaalisten porukassa pääsen leireilemään tasokkaassa Kristan ryhmässä, kun tähän saakka olen leireillyt omiin nimiin.

– Ikaalisiin en kuitenkaan muuta, sensijaan Lapin lumiset maisemat vetävät.

VeVen hiihtojaoston puheenjohtaja Arto Tilli on iloinen Katariina Longan harppauksesta eteenpäin.

– Katariinan ympärille kaavailemamme nuorten lahjakkuuksien Kata Team toteutuu joka tapauksessa, sillä Katariina on jatkossakin valmis tuomaan osaamistaan nuorten hiihtäjiemme ryhmään, sanoo Tilli.

VeVen hiihtäjäkaarti vahvistuu miesten puolella, kun hiihtosuunnistuksessa menestyneet kotkalaiset Kotron veljekset siirtyvät hiihdossa Veikkojen leiriin. Tuomas Kotro, 22, nousi viime kaudella hiihtosuunnistajiemme kärkeen ja pikkuveli Väinö, 17, puolestaan hallitsee 18-vuotiaiden kisoja.

– Suomen cupin viestit ovat nyt kiikarissa. Hiihto tukee vahvasti omaa lajiamme hiihtosuunnistusta, jossa lajiosaamisemme on kunnossa. Hiihtovauhtia voi aina saada lisää, arvioi Tuomas.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli