Haminan talousalueen uutislehti

Kymenlaakson yrittäjäpalkinto Anjalankoskelle

Kymen Yrittäjien Maakunnallisessa yrittäjäjuhlassa RUK:n Maneesissa Haminassa palkittiin menestyksekkäitä kymenlaaksolaisia yrittäjiä. Kymenlaakson Vuoden Yrittäjäpalkinto myönnettiin Us Wood Oy:lle Anjalankosken Yrittäjistä. Vuoden Nuoren Yrittäjän palkinnon sai Poju Weckman, PJW-Puutyöt Oy Kotkan Yrittäjistä.

Uudistumiskyky ja kasvuhakuisuus olivat Us Woodin keskeisiä palkitsemisperusteita. Yritys kehittää aktiivisesti toimintaa, työvaiheita ja tuotteita vastaamaan yrityksen ja asiakkaiden tarpeita. Yritys panostaa laatuun ja toimitusvarmuuteen sekä huomioi kestävän kehityksen toiminnassaan.

Us Wood Oy on 21 hengen sahatavaran jatkojalostusyritys, joka valmistaa kuusesta ulkoverhoustuotteita kuten ulkoverhouspaneelia sekä pihanrakennustuotteita. Vuonna 1995 perustettu yritys teki aluksi rakennuslistojen höyläystä.

– Jos asiakkaalla on ongelma, se pyritään ratkaisemaan parhaalla mahdollisella tavalla. On mietittävä onko ongelma ratkaistavissa jo olemassa olevilla ratkaisuilla vai pitääkö innovoida ja kehittää uutta, sanoo Us Wood Oy:n toimitusjohtaja Jukka Sutelainen.

Yritys käyttää PEFC-sertifioitua puuraaka-ainetta, vesiohenteisia pintakäsittelyaineita sekä kierrätettäviä pakkausmateriaaleja. Teollisessa prosessissa syntyvät jätteet ja sivutuotteet hyödynnetään bioenergiana. Ulkoverhouslautojen valmistuksen jätteenä syntyvästä purusta tehdään kuivikepurupaaleja, joita myydään mm. hevostiloille.

Puupoikien omistajat Vuoden Yrittäjiä

Juhlassa palkittiin myös joukko haminalaisyrityksiä. Vuoden Yrittäjinä palkittiin ja kukitettiin Haminan Puupojat Oy:n Jouni Johansson ja Kai Saarinen. Vuoden Nuorena Yrittäjänä palkittiin valokuvaaja Sofia Virtanen. Haminan Yksinpuurtajan palkinnon sai kampaamoyrittäjä Satu Iivari.

Vuoden Maakunnallinen yrittäjäjuhla toteutettiin tänä vuonna yhteistyössä Kymenlaakson Osuuspankin, Elisan, Haminan kaupungin, Haminan Energian, HaminaKotka Sataman, Hamina Tattoon ja Reserviupseerikoulun kanssa.

Kymen Yrittäjien palkitsemisjuhla kokosi yhteen 300 yrittäjää eri puolilta Kymenlaaksoa. Juhlan ohjelmaan kuuluivat Suomen Yrittäjien puheenjohtajan Jyrki Mäkysen, oikeusministeri Antti Häkkäsen ja Reserviupseerikoulun johtajan eversti Jouko Rauhalan tervehdykset maakunnan yrittäjille. Illan päätti Johanna Förstin ja Helsingin poliisisoittokunnan konsertti.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli