Haminan talousalueen uutislehti

Suomen suurin ilotulitus- ja valoshow Haminassa

Kaakon Kulttuuritehdas järjestää koko perheen uuden vuoden ilotulitusshown ääniefekteineen Haminassa. 100-vuotiaan Suomen massiivisin ilotulitusnäytös nähdään Haminan Tervasaaressa sunnuntaina uudenvuodenaattona 31.12. kello 18.

Tapahtuman pääsponsoreita ovat Sterkman Mining, Pyroman ja Haminan kaupunki.

Tapahtuma on Kaakon Kulttuuritehdas -yhdistykselle viidennen tuotantovuoden näkyvin.

– Voin joka tapauksessa vakuuttaa, että luvassa on 100-vuotiaan Suomen tämän vuoden suurin ilotulitus, sanoo Teppo Hakkarainen, yksi Pyroman Oy:n neljästä vakituisesta työntekijästä.

Hakkarainen ystävineen perusti viitisen vuotta sitten Kaakon Kulttuuritehdas -yhdistyksen, joka järjesti ensimmäisen ilotulituksen lapsille Kotkassa vuonna 2012.

– Yhdistyksen perustimme helpottamaan tapahtumien järjestämistä. Lasten ilotulitus sai suuren suosion ja nyt on tukijoiden hankkiminen tapahtumille luontevampaa, sanoo Hakkarainen.

– Tehtyämme muutamia tapahtumia Kotkaan ajattelimme laajentaa reviiriämme ja tulla myös Haminaan. Tervasaari on oivallinen paikka uudenvuoden aaton suurelle ilotulitukselle.

Jo viime uudenvuoden tapahtumassa Kotkassa mukana yhteistyökumppanina oli myös AK Sound Haminasta.

Pyroman Oy:n tiimille ilotulitukset ovat vain pieni osa työsarkaa. Yritys on vahvasti mukana kansainvälisissä tapahtumissa Euroviisuista olympiakisoihin. Työ on vienyt ryhmää ympäri maailman Filippiineille, Kiinaan, Ukrainaan, Kanadaan.

– Suurissa musiikkitapahtumissa kukaan ei esiinny ilman pyroa ja muita tehosteita. Festarit ovatkin keskeinen osa työsarkaamme, sanoo Hakkarainen.

Hakkarainen tuntee kotkalaisena vetoa Kymenlaaksoon ja maakunnan menestymiseen.

– Julkisuuden esimerkkien kautta pyrimme näyttämään, miten jokainen voi vaikuttaa oman kotiseutunsa menestymiseen.

Talkooväelle töitä tarjolla

Suuret tapahtumat tarvitsevat aina tekijänsä. Hakkarainen kertoo, että uudenvuoden aattona tekeviä käsiä tarvitaan paljon.

– Olemme tilanneet materiaalit Kiinasta jo maaliskuussa ja kontin pitäisi olla Suomessa parin viikon sisällä. Heti joulun jälkeen keskiviikkona 27.12. alkavat valmistelut Tervasaarella ja talkooväelle on töitä tarjolla!

Talkoolaiseksi ajalle 27.–31.12. voi ilmoittautua osoitteeseen kaakonkulttuuritehdas@gmail.com.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli