Haminan talousalueen uutislehti

Nuoruus ympyröillä peilaa Haminan nuorisokulttuuria

Haminan Kaupunginmuseo ja Nuorisovaltuusto ovat päättäneet yhteistyössä luoda ainutlaatuisen näyttelyn, joka tuo Haminan nuorisokulttuuria eri vuosikymmeniltä takaisin nykypäivään, aina 50-luvulta asti. Näyttelyn nimeksi onkin valittu osuvasti Nuoruus ympyröillä.

Nuvalaiset ovat jo penkoneet omia ja vanhempiensa kaappeja etsiessään näyttelyyn soveltuvia vaatteita ja fiilistellessään projektia, mutta lisäapua entisiltä nuorilta kaivataan.

Nuorisovaltuusto on luonut hankkeelle oman Facebook­profiilin, joka kantaa nimeä: Museo Nuva. Mahdollisen aineiston kanssa voi lähestyä joko Museo Nuvaa Facebookissa, lähettää sähköpostia: hanna-kaisa.lahde@hamina.fi tai vastaavasti tulla paikan päälle info- ja aineiston vastaanottotapahtumaan.

Jotta näyttelystä tulisi mahdollisimman monipuolinen ja teemaansa kuvaava, järjestäjät ovat päättäneet pitää infotilaisuuden ja aineiston vastaanottopäivän tämän viikon lauantaina 18.11 klo 11-14 Haminan keskustan nuorisotilassa, eli entisessä Haminan kirjastossa os. Rauhankatu 8.

Toiveena on, että ihmiset tutkisivat kaappejaan sekä valokuva-albumejaan ja toisivat löytöjään aineiston vastaanottopäivään. Tarkoituksena on kerätä pienesineistöä, valokuvia, julisteita, vaatteita ja kodin tekstiilejä eri vuosikymmeniltä, sekä haastatella ihmisiä ja kerätä tarinoita heidän nuoruusvuosiltaan Haminassa.

Molemmat näyttelyä tuottavat tahot ovat lähteneet innoissaan ja aktiivisesti ideoimaan tapoja, joilla sekä Haminassa nuoruusvuotensa viettäneet että nykyäänkin koulunpenkkejä kuluttavat teinit kiinnostuisivat näyttelystä.

Näyttelyn avajaiset on tarkoitus pitää ensivuoden ystävänpäivänä Lasten Kulttuuriviikoilla ja näyttelyn on määrä jatkua kesän 2018 loppuun.

Tarkoituksena on leikitellä ajatuksella, millaista elämä olisi ollut, jos sosiaalinen media olisi jo tuolloin ollut olemassa, sekä luoda museon tiloihin muutama todellisen näköinen nuoren huone eri vuosikymmeniltä. Osa nuorisovaltuutetuista on myös riemuissaan lupautunut pukeutumaan nuoriksi vuosikymmenten varrelta näyttelyn avajaispäivänä.

– On mielenkiintoista nähdä, minkälaista elämä ja tyyli on ollut vanhempiemme ollessa nuoria, miettivät nuorisovaltuutetut Mimi ja Sanni Korjus.

– Tietääksemme mikään muu Kaupunginmuseo ei ole tilannut Nuvalta pitkää näyttelyä, joten odotamme innolla näkevämme, mitä tuleman pitää!

Haminan vetovoimapalvelupäällikkö ja museon johtajan tehtävissä työskentelevä Paula Kouki uskoo myös näyttelyn kiinnostavan monia ja tuovan museolle paljon kävijöitä. Myös pitkälle näyttelyn kestolle on hyvät perustelut.

– Haminan ulkopuolella asuu paljon ihmisiä, jotka ovat kasvaneet ja viettäneet nuoruutensa täällä. Monet heistä tulevat kesäisin mökkeilemään ja viettämään aikaa kotiseudulleen. Tällaiset henkilöt ovat varmaankin kiinnostuneita näyttelystä, pohtii Kouki.

– Tulevana vuonna järjestetään myös Hamina Tattoo, joka tuo kaupunkiin suuren määrän mahdollisia vierailijoita.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli