Haminan talousalueen uutislehti

Pappiksen urheiluluokan uuden ikäluokan haku päällä

Lukuvuosi 2017–2018 on Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian 25:s. Toiminta alkoi Kotkassa, Haminan lukio loikkasi mukaan 2008 ja Pappilansalmen urheiluluokka otti ensimmäiset oppilaansa syksyllä 2015.

Nyt on jälleen aika valikoida halukkaat, urheilulliset nuoret syksyllä Pappilansalmessa käynnistyvälle uudelle urheiluluokalle.

– Kaupungin peruskoulujen kuutosluokkalaisille on mennyt infoa urheiluluokasta, jolla on mahdollista aloittaa ensi syksynä. Tietoa urheiluluokasta on tarjolla lisää torstaina 30.11. klo 18 koulussamme, sanoo Pappilansalmen koulun rehtori Suvi Takkinen.

Urheiluluokalle ei ensi syksynä kuitenkaan kävellä sisään noin vain.

– Tammikuussa ovat edessä kaksipäiväiset valintatestit, joissa selvitetään halukkaiden kuutosluokkalaisen liikunnallisuus. Monipuolisuus on ilman muuta valttia, kiteyttää Pappilansalmen liikunnanopettaja Petri Kotro.

Urheiluluokka on ensimmäinen askel nuoren ponnistaessa urheiluakatemiaan, joka toimii toisen asteen oppilaitoksissa Haminan lukiossa sekä Ekamin Haminan kampuksella. Urheiluluokan ohjelmassa on kolmena päivänä aamuliikunnat klo 8–9.30, eli liikunnan osuus on tuplasti laajempaa, kuin muissa luokissa. Iltaisin nuoret ovat mukana omien seurojensa harjoituksissa.

Lahjakas pesäpalloilija Noora Pasi sekä menestynyt painija Jesse Mäkelä ovat nyt kolmatta vuotta urheiluluokalla.

– Minulla on vain hyviä kokemuksia urheiluluokalta. Luokan yleisharjoitukset tuovat monipuolisuutta oman joukkueeni harjoittelun oheen. Meillä on myös tiivis ja hengeltään yhtenäinen ryhmä, arvioi Noora, joka aikoo lukioon siirryttyään jatkaa urheiluakatemiaan.

Painija Jessellä on kaupungin ainoana painijana haastavampi tilanne:

– Lajikohtaista tukea en ainoana painijana luokan aamuharjoituksista saa, mutta monipuolisuutta harjoitteisiin sitäkin enemmän, valistaa Jesse, joka on käynyt painiharjoituksissa Kouvolan Painijain salilla.

Jessen isällä Kari Mäkelällä on hieman kriittisempi kanta:

– Yleisharjoitukset eivät sellaisenaan täysin palvele tavoitteitamme. Paini on laji, jossa tarvitaan räjähtävää voimaa, jota vuodenvaihteessa lähdemme hakemaan Kotkan Painimiesten harjoituksista, visioi isä-Mäkelä.

Liikunnanopettaja Kotrolla on urheiluluokasta selkeä näkemys:

– Tekemisen intensiteetti on kova, jokaisella on selkeästi tavoitteena kehittyä urheilijoina, sanoo Kotro.

Pappilansalmen kolmen ikäluokan urheiluluokilla  on yhteensä noin 60 oppilasta. Keväällä peruskoulusta valmistuu vanhin eli juuri Nooran ja Jessen ikäluokka. Pesäpalloilijain osuus on ysiluokan urheiluluokalla suurin.

– Urheiluluokat ja edelleen urheiluakatemia tarjoavat tavoitteelliseen harjoitteluun nuorille merkittävän ponnahduslaudan. Tulosta syntyy, kun seurat hoitavat urheilijoiden iltaharjoitteet vielä tavoitteellisesti, arvioi Haminan Palloilijain toiminnanjohtaja Marko Hovi.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli