Haminan talousalueen uutislehti

Itsenäisyys on iso juttu myös lapsille

Haminan englanninkielisessä leikkikoulussa juhlittiin näyttävästi 100-vuotiasta Suomea. Juhlallisuuksien aluksi lapset veivät kynttilät läheiselle rannikonpuolustajien muistomerkille.

Kun sisätiloihin päästiin, oli vuorossa vastaanotto presidentinlinnan tapaan ruokailuineen ja maljoineen. Presidentin roolissa oli Sisu Hietala, hänen puolisonaan Alisa Huovila.

Haminan Nuorkauppakamarin vuonna 1973 perustamassa leikkikoulussa on 21 lapsipaikkaa. Yksityisen leikkikoulun hallinnosta vastaa lasten vanhemmista pääosin koostuva hallitus. Leikkikoulu toimii vuokratiloissa Kokkokallionkatu 4:ssä.

Vaihtuvuutta lapsikatraaseen tuo jokasyksyinen siirtymä esikouluihin.

– Tulevana syksynä meiltä on lähdössä peräti seitsemän lasta esikouluun. Ainakin tuon verran meillä on tarjolla paikkoja uusille lapsille, kertoo päiväkodin johtaja Eliisa Kääriä.

Englanninkielisen leikkikoulun hoitomaksut ovat samalla tasolla, kun kunnallisissa päiväkodeissa. Perheet saavat myös kuntalisää aivan samalla tavalla, kuin kunnallisessa.

Englanninkielinen leikkikoulu on kehittänyt Kääriän johdolla toimintaansa musiikkipainotteiseen suuntaan.

– Luovassa musiikkikasvatuksessa toimii kielenoppiminen parhaiten, tästä on näyttöä. Kun englanninkieliset lauseet opitaan rytmin kautta, ne myös jäävät parhaiten muistiin.

Englannikielisessä leikkikoulussa on kolme kasvatusvastuullista aikuista. Syksyn teemana on ollut Suomi 100 vuotta.

– Englanninkielen osuutta on hieman lisätty aikaisemmista vuosista. Musiikin ja rytmien kautta se on toiminut hienosti, vakuuttaa Kääriä.

– Suomen itsenäisyydestä olemme keskustelleet lasten kanssa paljon. Läheisellä muistomerkillä käydessämme olemme puhuneet myös sotiimme liittyneistä asioista

– Uskon, että lapsilla on jonkinlainen käsitys itsenäisyydestämme, arvioi Kääriä.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli