Veneluiska saatiin urakoitsijan ja Laituriosuuskunnan jäsenten talkootyöllä kuntoon. Kevätpuolella alkavat muut hankkeen kunnostettavat kohteet. Kuvassa kaivinkoneen kupeella laiturihankkeen veturi Antti Mäkelä.

Neuvottoman laituriosuuskunta haki ja sai kehittämisyhtiö Leader Sepran hankerahoitusta Neuvottoman ja Maringin venelaitureiden, sekä Neuvottoman venerannan ja sen vieressä sijaitsevan uimarannan alueen kunnostamiseen ja kehittämiseen.

Hanke käynnistyi viime viikolla veneiden laskupaikan kunnostamisella.

– Laskupaikan pohja ruopataan ja muotoillaan sopivaan kaltevuuteen. Pohjalle asennetaan suodatinkangas, sen päälle kantava sorakerros ja uusi laskuliuska, kertoo Neuvottoman leader-hankkeen puuhamiehenä toimiva Antti Mäkelä.

Leader-tuki on tarkoitettu hankkeisiin, joilla parannetaan maaseudun palveluja ja viihtyisyyttä. Neuvottoman hankkeen kokonaisbudjetti on 35 000 euroa, josta tuki kattaa 75 %. Omakustannusosuuden voi suorittaa myös talkootyönä.

– Veneliuskan lisäksi hankkeen puitteissa on tarkoitus rakentaa kovasti kaivattu onkilaituri, sekä kehittää vene- ja uimaranta-aluetta monipuoliseksi ja viihtyisäksi koko kylän oleskelu- ja harrastuspaikaksi.

Suunnitelmissa on mm. beach volley -kentän kunnostus, street-koriskentän ja kuntoilualueen rakentaminen. Uimarannan ja venerannan väliin jäävä vanha piha-alue kunnostetaan viihtyisäksi puutarhaksi. Myös venerannassa olevan mökki on tarkoitus korjata yhteiskäyttöön sopivaksi.

– Terveystarkastaja kartoitti mökin kunnon ja totesi sen käyttökelpoiseksi.

Venerantaan on tulossa vesiposti ja puucee, samoin alueen kameravalvontaa uudistetaan.

– Hankkeen alkuunlaittajaksi valikoitui laituriosuuskunta, koska hakijan on oltava julkis- tai yksityisoikeudellinen yhteisö. Hankkeen tavoitteena on kuitenkin tuottaa yhteistä hyvää koko kylälle.

– Talkooväkeä asukkaista ja kylän eri yhteisöistä kaivataan, kun hankkeen muita kohteita todenteolla aletaan toteuttaa kevään koittaessa. Ottakaa kylillä tavatessa hihasta kiinni, kun haluatte kysellä tarkemmin, Mäkelä vinkkaa.