Haminan talousalueen uutislehti

Bastionin joulutapahtuma suurmenestys

Wanhan Holviston Joulu on yksi Hamina Bastionin koko vuoden suurimmista tapahtumista. Vuodesta toiseen tapahtuma on laajentunut. Tällä kerralla paikan oli varannut 115 myyjää eli enemmän kuin koskaan.

– Enemmänkin olisi tullut. Kysyntää oli yli tarjonnan ennenmuuta sisätilojen myyntipaikoista, mutta seinät tulivat vastaan, kertoi Hamina Bastionin tekninen tuottaja Pasi Vainio.

– Nyt on Bastionin pihan myyntipaikoillakin myyjiä aikaisempaa enemmän. Saatuamme ulos 10 myyntikoppia nekin täyttyivät heti.

Myyntipaikkojen varauksia hoitanut tapahtumatuottaja Eija Karnaattu sanoi, että  holviston kasemattien myyntipaikat varattiin jo aikaisin syksyllä.

– Viime vaiheessa meillä oli tarjota enää ulkopaikkoja. Onneksi ilmat suosivat meitä ja kauppa kävi ulkonakin hienosti, sanoi Karnaattu.

Järjestäjien saama palaute oli pelkästään myönteistä:

– Kun kauppa kävi mukavasti, tyytyväisiä olivat niin myyjät kuin asiakkaatkin! Arviomme mukaan tapahtuman yleisömäärä nousi lähes 9 000:ään, paljasti Karnaattu.

Kädentaidot ovat olleet Wanhan Holviston joulumarkkinoilla perinteisesti kunniassaan. Haminalainen Saila Juopperi oli myymässä itse askartelemiaan kuppeja, jotka soveltuvat kynttilän alle, pöytäkoristeiksi tai mihin tahansa.

– Materiaalina ovat tyhjät kahvipaketit. Yhtä valmista tuotetta varten tarvitaan 240 palaa, jotka taivutetaan oikeaan muotoon ennen liimausta, paljasti Juopperi.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide

Lue myös