Haminan talousalueen uutislehti

Galleria Raatitori lopettaa toimintansa

Haminan Taideseuran aktiivien ylläpitämä Galleria Raatitori Haminan Raatihuoneentorin kulmalla sulkee ovensa vuodenvaihteessa. Syynä on joukon ikääntyminen.

– Konkreettinen syy on myös siinä, että emme ole enää kiipeilykunnossa. Galleriamme maalauksista osa on ripustettu aivan katonrajaan, josta niitä on erinomaisen hankala saada alas, kertoo Liisa Kangasperko, yksi galleristeista.

Galleria Raatitori on toiminut yli 17 vuotta. Alussa elinkeinoyhtymänä toimivaan joukkoon kuului 12 taiteilijaa, mutta nyt joukko on huvennut kahdeksaan. Kaikki ovat jo eläkeläisiä.

– Kiipeilemisen ohella ongelmaksi on tullut myös valvontavuorojen junaileminen. Kun pidämme galleriaa avoinna, valvojan on oltava myös aina paikalla, pohtii Väinö Pasanen, yksi taiteilijoista.

Loppuvuosi on galleriassa loppuunmyynnin aikaa. Maalauksia galleriassa on edelleen yli 200 ja taiteilijat lupaavat myydä jäljelläolevat työnsä kelpo alennuksilla.

Muutamilla taiteilijoilla on galleriassa kymmeniä töitä. Gallerian sulkiessa ovensa vuodenvaihteessa monelle tulee ongelmia myös myymättömien maalauksien sijoittamisessa. Innostus loppuunmyyntiin on ymmärrettävää myös tuosta vinkkelistä.

– Monet ovat pitäneet galleriaa myös töittensä varastona, kun tilat kotona ovat pieniä. Markkinointi on jäänyt luovuuden varjoon, aprikoi Jaakko Liukkonen.

Galleria Raatitori palvelee loppuvuoden asiakkaitaan keskiviikosta perjantaihin klo 11–16 sekä lauantaisin klo 11–14.

Maalauksia ja veistoksia jää myytäväksi epäilemättä myös ensi vuoden puolelle. Taiteilijat ovat valmiita esittelemään ja myymään sopimuksesta töitään jatkossakin.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli