Haminan talousalueen uutislehti

Lippumaailmasta matkailuvaltti Haminalle

Haminan Lippumaailma ja toukokuun 28. päivänä 100-metriseen salkoon vedettävä Suomen suurlippu nousivat viime viikolla kansalliseen sekä myös kansainväliseen tietoisuuteen, kun 31 maata lahjoitti Haminalle symbolisen suurlipun varmistaen koko hankkeelle myös kansainvälisen ulottuvuuden.

Pääministeri Juha Sipilän kokoonkutsuma lipun luovutustilaisuus arvokkaassa Säätytalossa satoi Haminan laariin. Monen haminalaisen kyseenalaistama idea etenee tiellä, joka tuo Haminan laajaan kansainväliseen tietoisuuteen. Suurlipun liehuminen on hieno jatkumo Suomen itsenäisyyspäivänä saamalle julkisuudelle, kun sinivalkovärit kunnioittivat maamme 100-vuotista historiaa laajasti joka puolella maailmaa.

Ihmiset samaistuvat perinteisesti lippujen ja heraldisten tunnusten kautta kansallisiin juuriinsa. Lipuissa on vahvoja kansallisia tunnelatauksia kaikkien maiden asukkaille. Valtioiden liput ja niiden vaihtaminen peilaavat kansakuntien mullistuksia, vallanvaihtoja, uskontoja sekä poliittisia mullistuksia.

Haminan Lippumaailma on laaja kokonaisuus, joka pyrkii olemaan tärkeä matkailukohde ja nähtävyys mutta myös eri lippuvaltioiden historiaa peilaava pedagoginen sekä informatiivinen kokonaisuus.

Tietoisuus Haminan Lippumaailmasta leviää maailmalla vauhdilla. Hankkeesta voi olla Haminalle ja sen elinkeinoelämälle ja matkailulle mittaamattoman laaja merkitys. Alkutahdit on lyöty, keväällä ja kesällä seuraa lisää, kun suurlippu saadaan liehumaan.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus