Haminan talousalueen uutislehti

Pekkarinen jättää linja-autoaseman

EKP-Pekkarisen toiminta Haminan linja-autoaseman talossa päättyy tammikuun lopussa. Yritys on vahvistanut irtisanomiset henkilökunnalle, Matkahuollolle, Western Unionille ja Kotkan kaupungille Waltti-korttipalveluiden osalta.

– Tammikuun jälkeen asiakkaiden odotustilat, Matkahuollon palvelut ja Western Unionin rahanvälityspalvelut sekä EKP:n myymälän toiminta loppuvat kyseisessä talossa ja ovet ovat lukossa, ilmoittaa Hannu Pekkarinen.

Linja-autoaseman rakennus päätyi takaisin Haminan kaupungin omistukseen Itä-Suomen hallinto-oikeuden mitätöityä rakennuksesta tehdyn kaupan. Kaupunki aikoo myydä kiinteistön nettihuutokaupalla, koska kiinteistö on sille tarpeeton.

Haminalainen yrittäjä Hannu Pekkarinen osti kaksi ja puoli vuotta sitten kiinteistöosakeyhtiönsä lukuun linja-autoaseman Haminan kaupungilta 48 000 euron hintaan. Samalla yritys vuokrasi rakennuksen 700 m2:n tontin kaupungilta. Ryhmä haminalaisyrittäjiä valitti kaupasta Itä-Suomen hallinto-oikeuteen, joka mitätöi kaupan. Kaupan peruunnuttua kaupunki palauttaa kauppasumman kuluineen Pekkariselle. Tontin vuokratulo 1 400 euroa/vuosi jää myös kaupungilta saamatta.

Rakennuksessa ovat olleet Pekkarisen kiinteistöyhtiön vuokralaisina matkahuoltopalveluja tarjoava ja energialaitteiden myyntinäyttelyä pitävä EKP-Pekkarinen Ky, Lounaskahvila Kappu, Haminan Taksi sekä Pohjolan Liikenne, jolla on rakennuksen yläkerrassa kuljettajien taukohuone.

Pekkarinen pelkää, että Haminalle käy kuten Kotkansaarelle, josta Matkahuollon palvelut puuttuvat kokonaan. Karhulassa palveluja hoitaa myös asiamiespohjalta linja-autoaseman viereinen huoltoasema.

– Toivottavasti Lounaskahvila Kappu, Haminan Taksi ja Pohjolan Liikenne pääsevät kaupungin kanssa sellaiseen sopimukseen, jotta heidän toimintansa talossa voi jatkua, arvioi Pekkarinen.

Vuokralaisten jatkaminen kiinteistössä on myös Haminan kaupungin tahto. Myös toiminta linja-autoasemana jatkuu, mikäli kiinteistön tulee toimija, joka ottaa haltuunsa myös Matkahuollon palvelut.

Pekkarisen omistama LVI-alan yritys EKP-Pekkarinen jatkaa toimintaansa linja-autoaseman tiloissaan vielä tammikuun ajan.

– Helmikuun alusta myymälä siirretään Tallinmäelle osoitteeseen Merilinnunkatu 27. Jatkossa myymälä on avoinna ainoastaan sovittaessa ja tarvittaessa myös viikonloppuisin ja iltaisin, viestittää Pekkarinen.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide

Lue myös