Haminan talousalueen uutislehti

Teinisirkuksen taiturit keikalle Harjuun

Haminan Teinisirkus täyttää tänä vuonna jo 45 vuotta. Yhden miehen Claes Cedercreutzin ideasta ja haaveesta on vuosien mittaan kasvanut paikallinen ja kansainvälinenkin vaikuttaja. Teinisirkuksen perustaminen oli alkusysäys maanlaajuiselle nuorisosirkusten verkostolle.

Haminan Teinisirkus ei vietä varsinaisia juhlia, vaan antaa toimintansa puhua puolestaan. Vuosi aloitetaan komeasti polkaisemalla käyntiin XAMKin ja sirkuksen yhteinen sosiaalisen sirkuksen hanke täyspitkällä sirkusnäytöksellä Harjun Oppimiskeskuksen tiloissa.

Näytökset ovat lauantaina 13.1. klo 12 ja 15 sekä sunnuntaina 14.1. klo 13.

Esiintyjiä on lauteilla tällä kertaa kolmisenkymmentä. Näytös on pitkälti harrastajien omaa käsialaa asuja ja musiikkivalintoja myöten.

Vuosi jatkuu kansainvälisissä tunnelmissa tanskalaisen sirkusopettajan sekä kansainvälisten projektien myötä. Lisäksi Teinisirkus on vahvasti mukana tulevassa Hamina Tattoo -tapahtumassa.

Haminan Teinisirkus on tehnyt vuosien varrella esiintymismatkoja ulkomaille mm. Venäjälle, Tanskaan, Ruotsiin, Norjaan, Egyptiin ja Viroon.

Syksyllä 2016 Teinissirkus isännöi ensimmäistä kansainvälistä Erasmus+ training -kurssia.

– Sen jälkeen olemme ottaneet aimo harppauksen kansainvälisessä yhteistyössä ja osallistuneet 7:ään eri E+ projektiin. Nämä ovat poikineet vahvan euroopanlaajuisen verkoston sekä päivittäistä yhteistyötä Suomen rajojen ulkopuolelle, paljastaa Katri Kotasaari, Teinisirkuksen toiminnanohjaaja.

– Haminan Teinisirkuksen toimintamallista ollaan maailmalla kiinnostuneita ja sitä viedään nyt vauhdilla Eurooppaan.

11 eri ryhmää harjoittelee Teinisirkuksen suojissa viikoittain ja ryhmiä on 2-vuotiaista aikuisiin.

Teinisirkuksen toimintaa pidetään yllä avustuksin sekä talkootyöstä ja esimerkiksi näytöksistä kertyvien varojen turvin.

– Sirkuksemme motto on edelleen sen perustajan Claes Cedercreutzin lausahdus: Parempi heilua nuoralla kuin roikkua kadunkulmassa, sanoo Kotasaari

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli