Syttyvätkö meijän jouluvalot tänä jouluna? Seuraa keräyksen etenemistä.

Varuskuntakerhon ravintola sai uudet yrittäjät

Haminalainen yrittäjäpariskunta Aki Porkka ja Päivi Kaija ovat aloittaneet Haminan Varuskuntakerhon uusina yrittäjinä. Haminan kaupunki osti joulukuussa rakennuksen Senaattikiinteistöltä 280 500 euron hinnalla. Kun edellinen ravintolatoimintaa pyörittänyt yritys ei halunnut jatkaa, tilalle löytyi uudet yrittäjät.

Porkka ja Kaija ovat haminalaisille tuttuja alan yrittäjiä. Aikaisemmin he pyörittivät Wanhalla Työskillä toiminutta lounasravintolaa Lounashuone Kustaata sekä Spa­hotelli Haminan ravintolaa Restaurant/Bistro Kustia. Karhulassa parikunnalla on Eagletalossa toimiva Lounashuone Eagle.  Varuskuntakerhon ravintola toimii nimellä Lounashuone Kerho.

Emoyhtiönä on pariskunnan yritys K & P-Palvelut Avoin yhtiö.

– Toimiala on tuttu, sillä yhteenlaskien meillä on alalla vuosia yli 50, sanoo Aki Porkka.

Haminan kaupungin kanssa solmitun vuokrasopimuksen mukaan uusille yrittäjille tulee rakennuksesta keittiön ohella kaksi suurta ravintolasalia sekä niiden yhteydessä oleva pieni kabinetti. Myös alakerran sauna kuuluu uusille yrittäjille, samoin puolet ulkorakennuksesta.

Muihin tiloihin kuten yläkerran kolmeen muuhun kabinettiin sekä alakerran kerhotilaan sijoittuu kesään mennessä Kumppanuustalo Hilman toimintoja. Suurissa edustustilaisuuksissa yläkerran kaikki tilat ovat kuitenkin ravintolayrittäjien käytössä.

– Mitään suuria muutostöitä ei tässä vaiheessa tehdä. Keittiössä on pientä pintojen kunnostusta ja siivousta. Peruskonekannasta suuri osa jää meille entiseltä yrittäjältä, sanoo Porkka.

Päivi Kaija sanoo, että talon markkinointiin on tarkoitus panostaa erityisesti nyt, kun ravintolatoiminnan tulevaisuus oli useita kuukausia epätietoisuuden vallassa.

– Saunaosasto on erinomaisessa kunnossa ja sen markkinointiin panemme paukkuja. Laaja piha-alue on ollut pitkään käyttämätön voimavara, pihan puolelle kehitämme uusia toimintamalleja, visioi Kaija.

– Ohjelmapuolella turvaamme tuttuihin yhteistyökumppaneihimme, kuten Kaasilansalmi Oy:n Jalle Niemelään, paljastaa Porkka.

Lounasruoka on kuitenkin jatkossakin talon päätuote:

– Valmistamme ruokaa tuoreustakuulla laadusta tinkimässä. Salaattipöytä rakentuu joka aamu tuoreista, paikallisista tuotteista, lupaavat yrittäjät.

Lounashuone Kerho avaa ovensa asiakkaille maanantaina 29.1. Talon henkilökunta on Lounashuone Kustaasta tuttua väkeä.

– Toivottavasti uudet ja vanhat asiakkaat löytävät meille!

Black Friday Reimari 7.10. - 27.11. asti
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli