Haminan talousalueen uutislehti

Hiihtäjään törmännyt nainen sai ehdollista

Heinäkuussa Vehkjärventiellä rullasuksilla hiihtäneeseen naiseen törmännyt nainen on saanut Kymenlaakson käräjäoikeudessa kolmen kuukauden ehdollisen vankeustuomion törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamisesta.

Onnettomuuden uhri oli Katariina Lonka, Vehkalahden Veikkojen hiihtäjälupaus ja moninkertainen SM-mitalisti nuorten sarjoista. Tasatyönnöin tien laidassa edennyt hiihtäjä ei kyennyt väistämään takaapäin tullutta autoa, joka törmäsi hiihtäjään.  Katariina Longan vasemmasta jalasta murtuivat niin sääri- kuin pohjeluukin.

Käräjäoikeudessa auton kuljettaja väitti osuneensa vain hiihtäjän sauvaan, josta syystä hiihtäjä olisi suistunut nurin ja loukannut pahasti jalkansa.

Tien oikean reunan käyttäminen on käräjäoikeuden mukaan sallittua rullahiihtäjälle, joten käräjäoikeuden mukaan hiihtäjä ei millään lailla myötävaikuttanut onnettomuuden syntymiseen.

Katariina Lonka on toipunut kesäisestä onnettomuudesta, mutta alkaneen talven kilpailulliset tavoitteet hän joutui asettamaan onnettomuuden vuoksi uudelleen.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide