Haminan talousalueen uutislehti

Vuoden urheilija – vaikea valinta

Huomenna torstaina palkitaan viime vuoden 2017 parhaat urheilijat. Maan urheilutoimittajien äänestämällä laatimalla paremmuusjärjestyksellä on jo 70 vuoden perinteet.

Parhaiden urheilijoiden valinta on aina arvostuskysymys, sillä eri lajien menestyjien paremmuutta on mahdoton arvioida millään mittarilla. Millä järkiperusteilla kukaan voi arvioida esimerkiksi MM-kisoissa Lahdessa hopeaa hiihtäneen Sami Jauhojärven ja biljardin EM-voittajan Jani Uskin keskinäistä paremmuutta? Onko tenniksen nelinpelissä maailmanlistan kärkipaikalla viikkokaupalla keikkunut Henri Kontinen kovempi äijä kuin loistavasti kauden NBA:n koripalloareenoilla aloittanut Lauri Markkanen?

Torstaina olemme viisaampia, julkisuuteen tuotava lista on urheilun ammattikirjoittajien laatimana monenkirjavin perustein mietitty. Kukin äänestykseen osallistunut urheilutoimittaja on laatinut mieleisensä 10 parhaan listan paremmuusjärjestykseen. Loppulaskennassa jokaiselta listalta ykkönen saa tililleen 10 pistettä, kakkonen 9, kolmonen 8 ja niin edelleen.

Vuoden parhaan valinnassa on Kymenlaaksokin loistanut muutaman kerran, mutta menestysvuodet painottuivat kuitenkin 1947 alkaneiden valintojen alkupäähän. Myllykoskelainen hiihtäjä, yhdistetyn moninkertainen arvokisamenestyjä Heikki Hasu sai arvonimen vuosina 1948 ja 1949, karhulalaisen Viljo Heinon aika oli 1950. Kotkalaista Kyminlinnan Väkinäisiä edustanut ampumahiihdon maailmanmestari Kalevi Huuskonen voitti tittelin 1961 ja viimeisin kymenlaaksolainen Vuoden urheilija oli jalkapalloilija Sami Hyypiä, vuosimalli 2001.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus