Haminan talousalueen uutislehti

Konserttiyhdistys ei ole tinkinyt laadusta

Haminan Seudun Konserttiyhdistys perustettiin toukokuussa 50 vuotta sitten. Tämä vuosi on juhlavuosi eikä ohjelmassa tingitä, konsertteja juhlavuoteen sopii neljä!

Ensimmäinen konsertti on jo ensi sunnuntaina Simeontalossa, jossa kantaesitetään Kalevi Ahon Jouko Teikarille 80-vuotislahjaksi säveltämä pieni oboeteos. Konsertin solistina laulaa kansainvälistä mainettakin saanut baritoni Gabriel Suovanen.

– Summan tehtaanjohtajan rouva Anna-Maija Berner oli aloitteellinen yhdistyshankkeen puolestapuhuja ja hän sai innostuksensa tarttumaan 50 vuotta sitten muihinkin, kertoo yhdistyksen nykyinen, järjestyksessä viides puheenjohtaja Kaija Teikari.

Ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin hammaslääkäri Kalervo Manner, Anna-Maija Bernerille lankesi varapuheenjohtajan pesti.

Haminan Seudun Konserttiyhdistys on toteuttanut kirjaimellisesti yhdistyksen perustamisasiakirjaan merkittyjä tehtäviä. Musiikkielämän kaikinpuolisen edistämisen ohella yhdistys on satsannut korkeatasoisten konserttien ja musiikkitilaisuuksien järjestämiseen.

Vierailleiden taiteilijain tasosta kertoo pelkkä vilkaisu alkuvuosista laadittuun historiikkiin: Kim Borg, Heimo Haitto, Taru Valjakka, Izumi Tateno, Karita Mattila, Petteri Salomaa, Ritva Auvinen, Jaakko Ryhänen ja Soile Isokoski.

– Tasokkaiden taiteilijoiden saaminen Haminaan on vaatinut meiltä joskus riskinottoakin, myös oman rahapussin puolelta, kertoo yhdistyksen sihteeri Ulla Siimes.

Haminan Seudun Konserttiyhdistyksen jäsenmäärä on pudonnut lihavimpien vuosien 220 jäsenestä 60:een.

– Vaikka ydinjoukkomme ikääntyy, virtaa riittää vielä. Nuoria musiikin harrastajia pyrimme saamaan mukaan myös sillä, että tarjoamme nuorille konserttimme aina maksuttomina, kertoo puheenjohtaja Teikari.

Ensimmäisen puheenjohtajan Kalervo Mannerin jälkeen nuijaa ovat heiluttaneet Kyösti Kukkonen, Jaakko Lehtinen ja Kauko Kallio, jolta Kaija Teikari peri nuijan vuonna 2001.

Juhlavuoden ensimmäinen konsertti alkaa ensi sunnuntaina klo 16 Simeontalossa, jossa Jouko Teikaria säestää kantaesityksessä tytär Maija Teikari. Gabriel Suovasen säestäjänä on Esa Ylönen.

15. huhtikuuta Simeontalon konsertissa esiintyvät tutut Kai ja Niina Huopainen, Emilia Vesalainen-Pellas, Essi Höglund ja Maija Teikari.

16. lokakuuta Marian kirkon konsertissa laulaa kuuluisa Philomela-kuoro Marjukka Riihimäen johdolla.

– Yleisön pyynnöstä järjestämme keväällä vielä ylimääräisen konsertin, jossa ohjelmista taipuu kevyempään suuntaan. Esiintyjäkaartiin kuuluvat Marjot ja Eki Siikasaari, Heikki Kauppinen, Otto Tikkanen, Erkki ja Jose Liikanen sekä Irmeli Mäkelä, Jukka Hovi ja Maija Teikari. Mukana ovat myös Kai ja Niina Huopainen sekä Anu ja Jussi Lehtinen, vinkkaa Kaija Teikari.

Kevään ylimääräinen konsertti soi Simeontalossa perjantaina 9.3. klo 18.

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli