Haminan talousalueen uutislehti

Linja-autoaseman kauppa purettiin – uusi valituskierros uhkaa

Haminan kaupunginhallitus päätti purkaa keväällä 2015 Haminan linja-autoasemasta tekemänsä kaupan. Yrittäjä Hannu Pekkariselle palautettiin korkoineen kauppasumma 48 000 euroa ja linja-autoasema on jälleen kaupungin omistuksessa. Itä-Suomen hallinto-oikeus mitätöi aikaisemmin päätöksellään kaupan.

Kaupunginhallituksessa linja-autoaseman kohtalosta äänestettiin kahdesti. Peter Muurman (ps) esitti puoluetoverinsa Harri Kerkelän kannattamana ensin sopimuksen palauttamista valmisteluun. Kun kaksikko ei saanut muilta tukea, Muurman esitti hylkäämistä, jolle kävi samoin.

Muurman hävisi esityksellään kaupunginhallituksessa, mutta mies harkitsee vakavasti asian viemistä valitustielle.

– Kaupan purku on selvä juttu, mutta muita, yhteensä 17 000 euron korvauksia en hyväksy.

– Jo keväällä 2015 kaupunginhallitusta varoitettiin kauppasopimukseen liittyneistä sudenkuopista, jotka sitten johtivat hallinto-oikeudessa kaupan purkaantumiseen. Sama toistui nyt, kun kaupunginhallituksen enemmistö taipui nöyränä virkamiesjohdon taakse syventymättä asiaan tarpeeksi, sanoo Muurman.

– Aikaa olisi ollut paneutua asiaan tarkemminkin, mutta tahto puuttui. Kaupungin osaamisen taso kiinteistökaupoissa on murheellisella tasolla, ja siitä saavat kärsiä kaupungin asukkaat ja veronmaksajat.

– Uskon, että kaupungin on pakko turvata näissä asioissa lain hallitseviin asiantuntijoihin. Käytäntö muuttuu vasta sitten, kun oikeusasteista tulee tarpeeksi paljon lunta tupaan, arvioi Muurman.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli