Haminan talousalueen uutislehti

Matkahuollon palvelut Haminassa hajautettu

Matkahuollon paketti- ja lipunmyyntipalvelut Haminassa siirtyivät helmikuun alussa Ravimäkiyhditykselle. Pakettipalvelut hoidetaan Teollisuuskadulla Hevoshaassa ja lippujen myynti keskitettiin Linnoituspuotiin Raatihuoneentorille.

– Lippupisteessä voi ostaa ja ladata kaikkia Matkahuollon lippuja lukuun ottamatta Waltti-kortteja, Ravimäkiyhdistyksen palvelupäällikkö Pirjo Lanki sanoo.

– Lippupalvelupisteessä on paljon kysytty paikallisliikenteen bussikortin eli Waltti-kortin lataamisesta. Me oltaisiin kortti otettu, mutta latauspalvelut siirrettiin Kaivokadun R-kioskiin.

Se, että pakettipalvelut siirtyivät linja-autoasemalta Matkahuollon asiamiehenä toimivan Ravimäkiyhdistyksen tiloihin Teollisuuskadulle, ei ole vielä kovin hyvin ihmisten tiedossa.

– Tiedottamisesta oli sovittu Matkahuollon kanssa niin, että tiedottamisvastuu oli Matkahuollolla. Moni, joka on saanut tekstiviestin paketin saapumisesta, on mennyt vanhasta muistista linja-autoasemalle, ja vasta sitten lukenut uuden palvelupisteen osoitteen.

Ravimäkiyhdistyksen yksilövalmentaja Sirpa Leppänen kertoo, että linja-autot eivät enää juurikaan kuljeta paketteja.

– Tältä kannalta ei ole suurta merkitystä, ettei pakettipalvelupiste ole samassa paikassa, mistä linja-autot tulevat ja mistä lähtevät. Ilmeisesti aikataulut ovat niin tiukkoja. Meillä käy ainoastaan Vuorelan bussi kerran päivässä. Muut paketit tulevat Matkahuollon järjestämällä erillisellä kuljetuksella.

– Matkahuollon kautta voi lähettää paketteja, joiden paino on enintään 55 kiloa. Ennen kello kolmea iltapäivällä tuodut paketit lähtevät eteenpäin vielä samana päivänä.

Pakettipalvelupiste on auki maanantaista perjantainen kello 8-18. Lanki ja Leppänen sanovat, että asiakaspalautteiden perusteella katsomme, onko aukioloaikoja tarvetta muuttaa. Linnoituspuoti on avoinna kello 9-17.

Aikaisemmin Matkahuollon palveluista linja-autoasemalla vastasi EKP-Pekkarinen Ky. Tuolloin myös Western Unionin rahanvälityspalvelut olivat käytössä. Nyt lähin palvelupiste on Karhulassa.

EKP-Pekkarinen Ky joutui luopumaan palvelujen hoitamisesta, koska Haminan kaupunki purki linja-autoaseman kiinteistökaupan.

Epätietoisuus siitä, loppuvatko Matkahuollon palvelut linja-autoasemalla, ärsytti Haminassa töissä käyvää kotkalaisnaista siinä määrin, että hän siirsi pakettinsa noutopaikan jo ennen joulua Kotkaan, vaikka kehui saaneensa Haminan Matkahuollosta hyvää palvelua ja sitä, että autolla pääsi aivan lastauslaiturin viereen.

Myös Haminan Autokorjaamon yrittäjä Markus Huttunen sanoo olleensa tyytyväinen linja-autoasemalta saamiinsa palveluihin.

– Ilmoitukset saapuneista paketeista tulivat nopeasti, Huttunen sanoo.

Enemmän kuin pakettien noutopisteen sijainti, Huttusta ihmetyttää, jos linja-autolla matkustavat eivät enää pääsisi sisätiloihin odottamaan kyytiä.

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli