Miia Immonen ja tyylikkäät Haminan vaakuna -sukat.

 

Haminalaisen Miia Immosen päivät kuluvat sukkia neulomalla. Valmista syntyy vauhdilla.

Some-kuuluisuus Miiasta tuli, kun hän ideoi sukanvarteen ensin Vehkalahden ja pian myös Haminan vaakunan. Kun kuvat ilmestyivät facebookiin, alkoi tilauskirjan tulla merkintöjä.

– Pyhällössä syntyneenä vehkalahtelaisena sain ajatuksen neuloa sukanvarteen Vehkalahden vehkavaakunan. Sukkia ihasteteltiin mutta kaupankäynti alkoi vasta, kun neuloin rinnalle myös Haminan vaakunasukat, kertoo Miia.

Monille sukkien neulomisessa ongelmaksi nousevat kantapäät.  Miia hymyilee vakuuttaen, että kantapäät syntyvät vaikka silmät ummessa.

– Lapasten neulominen on mielestäni paljon haastavampaa. Sukkia syntyy sentään vaikka kaksi paria päivässä!

Miia on ammatiltaan floristi. Työt kukkakauppiaana loppuivat kuitenkin olkapäävammaan, kun neulomista vaivat eivät haittaa. Sukkapuikot saavat kyytiä aamusta iltaan.

Miia oivaltaa, että bisnekseksi sukkien neulominen tuskin koskaan taipuu, mutta joskus voi sentään pientä tuloa saada.

– Kesän Tattooseen olen satsaamassa enemmänkin. Sukkapareja aion tehdä myyntiin niin paljon kuin ehdin ja äitikin on luvannut lähteä talkoisiin. Floristina lataan myyntipisteeseeni toki muutakin kuin sukkapareja. Kukkakimppuja ledvaloilla, siinä voisi olla ideaa!

Miian päivä jatkuu TV:n äärellä, saman aikaan on tuotannossa kahdet sukat eri puikoilla.

– TV:n suurkuluttaja kai olen, mutten koskaan katso TV:tä ilman neulomuksiani!

Laulun sanoissa ”mummo kutoo sukkaa hämärässä, sukkaa, jonka lapsenlapsi saa”. Mia sanoo, että Vehkalahdella on sukat aina neulottu:

– Sukat neulotaan ja matot kudotaan. Termeissä on kuitenkin aika tavalla eroavuuksia maakuntien välillä, mutta eiköhän kaikki vaihtoehdot ole oikeita ja yksiselitteisesti ymmärrettäviä, arvioi Miia.

  • Slider image

Tanhupallo – jokainen TV:n viihdeohjelmia seurannut tuntee tämän hahmon. Kipusiskoille on Miian puikoissa syntynyt ihan ikioma mallisto.

  • Slider image