Haminan talousalueen uutislehti

Karkaavatko palvelut asiakkailta?

Haminan kaupungin ratkaisu sosiaalipalvelujen siirtämisestä Haminan sataman porttirakennukseen hämmentävät. Keskikaupungilta matkaa porttirakennukseen on kuusi kilometriä, josta aiheutuisi merkittäviä hankaluuksia sosiaalipalvelujen asiakkaille.

Uusien tilojen haku on ollut päällä jo vuodesta 2016 lähtien. Tilanteeseen jouduttiin, kun sosiaalipalvelujen talossa Sibeliuskatu 36:ssa todettiin pahoja sisäilmaongelmia. Niin pahoja, että rakennuksen peruskorjaamisen sijasta vaihtoehdoksi on noussut rakennuksen purkaminen.

Se hämmentää, että kaupunkikeskustan perinteisiin palveluihin kuuluvat sosiaalipalvelut siirretään kauas kaikesta. Eikö lähempää olisi löytynyt väistötiloja?

Tyhjiä tiloja olisi ollut tarjolla. Tässä muutamia vaihtoehtoja: RUK:n Maneesin vieressä on tyhjillään entinen esikuntarakennus, joka on Senaatti-kiinteistöillä myös myynnissä. Tyhjinä ovat myös entiset Sotkan huonekaluhallin tilat aivan kaupungin ytimessä.

Väistötilaksi olisi voinut harkita myös rautakaupan tyhjentyneitä neliöitä. Tilaa olisi vaikka isommallekin virastolle. Kaikki kivet pitää näissä tilanteissa kääntää, sillä sosiaalipalvelujen siirtäminen sataman portille ei voi olla paras vaihtoehto.

Sisäilmaongelma on asia, jonka tajuaa ilmeisesti vasta kohdattuaan ongelmia, joita on löytynyt toimistoista ja esimerkiksi kouluista.

Taannoin kaupunki päätti, että ns. Federleyn talossa muhi sisäilmapommi. Talo tyhjennettiin vuokralaisista ja myytiin pois. Uusi omistaja teetti kattoremontin ja huoneistokohtaisten kunnostustöiden jälkeen talo on taas täynnä asukkaita. Uuden omistajan myötä katosivat myös sisäilmaongelmat ilman mittavaa peruskorjausta.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus