Haminan talousalueen uutislehti

Aleksi Leppä viidennen kerran

Kivääriampuja Aleksi Leppä palkittiin jo viidennen kerran Haminan parhaana urheilijana. Ensimmäisen pokaalin Aleksi pokkasi vuodesta 2013 ja ketju jatkuu. Leppä ei ollut vastaanottamassa palkintoaan, sillä hän on parhaillaan ilma-aseiden EM-kisoissa Unkarissa.

23-vuotias Leppä on maamme lahjakkaimpia kivääriampujia ja tuttu nimi kaikilla kansainvälisillä areenoilla toistaiseksi vain olympiakisoja lukuunottamatta.

– Viime vuoden parhaimpana saavutuksenani pidän maailmancupin 11. sijaa ilmakiväärillä Azerbaizdanissa pidetyissä kisoissa. Finaalipaikka jäin millimetrien päähän, jutteli Aleksi puhelinhaastattelussa.

– Tämän vuoden pääkilpailu on Etelä-Koreassa elo-syyskuun vaihteessa ammuttavat MM-kisat, jonne tuloskunto yritetään tähdätä. Etelä-Koreassa tavoittelen paikkaa kaikkiin pienoiskiväärilajeihin ja myös vapaakiväärin 300 metrin kisoihin.

Ensimmäistä titteliään vuodelta 2013 Aleksi muistelee lämmöllä:

– Silloin voitin yllättäen nuorukaisena yleisen sarjan SM-tittelun pienoiskivärin maakuukilpailussa. Siitä urani lähti liikkeelle, sanoi Aleksi.

Suomen ampujien A-maajoukkueeseen ja olympiavalmennettaviin kuuluva Leppä opiskelee kadettikoulussa 1. vuosikurssilla tavoitteenaan upseerin ura.

Listaus Aleksi Lepän viime vuoden menestyksistä on pitkä. Parhaana esiin nousee 5:s sija EM-kisojen vapaakiväärin 3×40 laukauksen kisassa 300 metrin matkalta.

Muita Haminan kaupungin vähintään SM-tasolla vuoden 2017 saavutuksista palkitsemia urheilijoita lajeittain:

Karate: Satu ja Eevi Suvijärvi sekä Jenna Venäläinen; brasilialainen ju-jutsu: Henry Suntio; maastohiihto: Katariina Lonka, Aapo Tilli, Olli-Pekka Laitila, Benjamin Tasa, Akseli Kuusimaa ja Heikki Ruokonen; soutu: Johanna ja Esa Kilpeläinen; ammunta: Simo Partanen ja Markus Suortti; yleisurheilu: Janette Niemi ja Meri Rautamies; rackleton: Luka Penttinen; esteratsastus: Henna Kaaro; kädenvääntö: Janne Kelkka.

Vuoden liikuttajana palkittiin Raimo Juutilainen Kymen Nyrkkeilijöistä. Haminan Vuoden kuntoliikkuja on Timo-Jussi Talsi.

Vuoden liikuntapaikkatekona palkittiin Kirkkojärven koulun vanhempainyhdistys koulun liikunnallisen pihan rakentamisesta.

Vuoden joukkue on Haminan Palloilijain pesäpalloilun edustusjoukkue, joka nousi superpesikseen.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli