Haminan talousalueen uutislehti

Oikaisuvaatimus hylättiin

Haminan kaupunginhallitus hylkäsi oikaisuvaatimuksen, joka oli tehty linja-autoaseman kaupan peruuntumisesta ostajalle myönnetyistä korvauksista eikä kaupan purkuehtoja muuteta. Kaupunginhallituksen mukaan oikeassa järjestyksessä syntynyt päätös oli lain mukainen.

Oikaisuvaatimuksen tekijät Peter Muurman ja Harri Kerkelä eivät jääveinä osallistuneet kaupunginhallituksen päätöksentekoon. Muurmania tuurasi varaedustaja Pia Liikkanen, Kerkelän varaedustaja Ari Rinne ei ollut paikalla.

Muurmanin varaedustaja Liikkanen esitti oikaisuvaatimuksen hyväksymistä. Kun hän ei saanut esitykselleen kannatusta, se raukesi ja kaupunginhallitus hylkäsi oikaisuvaatimuksen.

Kaupunginhallitus päätti 31.1. kokouksessaan, että kaupunki  maksaa linja-autoaseman ostaneelle EKP-Pekkariselle 48.000 euroa kauppahinnalle lasketun  koron 7 % yhteensä 8.947,73 euroa. Samoin kaupunki korvaa ostajan hallinta-aikana tekemät korjaus- ja kunnostuskustannukset 14.239,42 euroa sekä korvaa EKP-Pekkarinen Ky:lle linja-autorakennukseen investoidut ilmalämpöpumput hintaan 2593,32 euroa.

Oikaisuvaatimus vaati kaupunginhallituksen päätöksen kumoamista kokonaisuudessaan.

Linja-autoasemasta keväällä 2015 tehdyn kaupan purkamiseen jouduttiin Kuopion hallinto-oikeuden mitätöityä kaupan EU-säädösten vastaisena.

Lue lisää aiheesta:

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli