Haminan talousalueen uutislehti

Haminan nyrkkeily odottaa uutta salia

Haminalainen Raimo Juutilainen menetti sydämensä nyrkkeilylle jo nuorukaisena. Kotka ja ennenkaikkea Kotkan Voimailijain nyrkkeilijäkaarti vetivät puoleensa. KoVon valmennus oli huippuluokkaa, siitä vastasivat Hämäläisen veljekset Väinö ja Pentti, olympiavoittaja vuodelta 1952.

– Huippunyrkkeilijää minusta ei tullut, mutta en kehäköysien ääreltä osaa poissakaan pysyä, sanoo Juutilainen, joka palkittiin Vuoden haminalaisen liikuttajana Kymenlaakson urheilugaalassa. Muutama viikko sitten Haminan kaupunki palkitsi miehen samoista ansioista, yli 30 vuoden valmennustyö sai palkintonsa.

Viimeiset 13 vuotta Juutilainen on viihtynyt perustamansa Kymen Nyrkkeilijöiden salilla Haminan Rauhankadulla. Ennen nykyistä seuraansa Juutilainen touhusi Haminan Tarmon ja Haminan Voimassa, jonka toiminta loppui 2003-2004. Oli aika ryhtyä puuhaamaan uutta nyrkkeilyseuraa.

Puitteet eivät Kymen Nyrkkeilijäin salissa kaksiset ole. Nykysalin peruskorjausta on lupailtu, nyrkkeilijät ovat odottavalla kannalla. Tilaa on niin vähän, että minkään tason kilpamatseja ei pienessä kehässä voida järjestää, jonka vuoksi seuran nyrkkeilijäin on haettava ottelutuntumaa aina muualta.

Raimo Juutilainen apulaisineen pitää seuran otteessaan, kolmet harjoitukset viikossa luovat pohjan vaikka kilpailemiselle.

– 16-vuotias lupaus Daniel Petäjistö kävi vastikään voitokkaasti Ylä-Tikkurilan kehässä. Pojan into on valtava, sillä hän saapuu Haminaan Kouvolasta saakka, paljastaa valmentaja.

Daniel sanoo aloittaneensa nyrkkeilyharrastuksen jo 6–7-vuotiaana.

– Ensin nyrkkeilin, sitten vaihdoin kickboxingiin, josta palasin nyrkkeilyn pariin. Kun Kouvolan nyrkkeilyvalmennus ei oikein riittänyt, tulin Haminaan, paljasti paljastaa Daniel.

Kymen Nyrkkeilijäin kaartissa on miehiä ja naisia. Annika Kolari on yksi naisista, joka ei hikistä miljöötä hätkähdä.

– Harrastin nyrkkeilyä jo vuosia sitten. Sykkeen salilta Raimo minut bongasi tänne. Oma lääkärikin hoputti palaamaan salille, kun hartianseutu oli vähän väliä vaivainen, kertoo kovassa lähihoitajan työssä viihtyvä Annika.

– Omat rajoituksensa tuo reilu 2-vuotias lapsi, mutta harjoituksiin tulen aina kun ehdin. Myös siskoni käy näissä samoissa harjoituksissa.

Raimo Juutilainen kertoo, että Haminan Voiman salille tuotiin 2000-luvun alkuvuosina toistakymmentä SM-tason mitalia naisvoimin.

– On meillä yhä sitäkin kaartia vielä mukana. Kaikki eivät kuitenkaan harjoittele kilpaillakseen, nyrkkeilystä voi nauttia erinomaisena ja monipuolisena liikuntamuotona, kiteyttää Juutilainen.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli