Haminan talousalueen uutislehti

Vuoden työllistäjäyritys -palkinto Viherkuutiolle

Haminan kaupungin vuoden 2017 työllistäjäyritys -palkinto myönnettiin viherrakentamiseen ja -suunnitteluun erikoistuneelle Viherkuutiolle. Myöntämisperusteissa todetaan, että yrittäjä Minna Harju on innovatiivinen ja tekee hyvää yhteistyötä niin oppilaitosten kuin työvoiman palvelukeskus Väylänkin kanssa. Lisäksi valintaperusteissa painotetaan Minna Harjun ansiokasta verkostoitumista muiden yrittäjien kanssa.

Työllistäjäyritys-palkinto luovutettiin Minna Harjulle kaupunginvaltuuston kokouksessa tiistaina. Viherkuutio palkittiin samana päivänä myös vuoden työssäoppimispaikkana. Tämän palkinnon Minna Harju kävi pokkaamassa MTK Kaakkois-Suomen kevätkokouksessa Lappeenrannassa.

– Tuntuu hyvältä saada tällaisia tunnustuksia. Kun perustin yrityksen 2012, aloitin ihan tyhjästä. Luotin omaan ammattitaitooni ja silloiseen verkostoon, Minna Harju sanoo.

– Valmistuin puutarhuriksi Harjun oppimiskeskuksesta 1997 ja maisemasuunnittelun hortonomiksi 2001 Hämeen ammattikorkeakoulusta. Kotkan puistotoimistossa olin töissä seitsemän vuotta ja Harjun oppimiskeskukseen menin opettajaksi 2008.

Minna Harju on myös näyttötutkintomestari ja hänellä pedagoginen pätevyys. Yrittäjänä ollessaan hän on myös suorittanut vihervalvojan tutkinnon.

Puutarha-alan tutkintoa suorittavia työpaikalla oppijoita on ollut Viherkuutiossa sen perustamisesta asti. Harjoittelijoiden ja työssäoppijoiden lisäksi yritys työllistää aliurakoitsijoita. Tulevana kesänä ringissä on kaksi puutarhuria, kirvesmies, konekuskit ja tarvittaessa kivimiehiä sekä metsureita. Lisäksi kaksi puutarha-alan tutkinnonsuorittajaa, yksi kesäpoika ja kesäsetelinuoria.

Talvella Minna Harju tekee pihasuunnitelmia ja lumitöitä lumityöringissä.

– Jo nyt on leikattu pihapuita ja pensaita. Pihaneuvonta-ajat menevät toukokuulle ja uusia piharakennuskohteita pystyn ottamaan vastaan heinä- ja elokuulle.

– Työt ovat pääasiassa Haminan, Loviisan, Kouvolan ja Vaalimaan muodostamassa kolmiossa. Joskus käydään kirvesmiehen kanssa saarissakin rakentamassa terasseja ja tekemässä pihatöitä, Minna Harju luonnehtii työn monipuolisuutta. n

Yrittäjä Minna Harju pitää yhteistyötä muiden yrittäjien kanssa erittäin tärkeänä.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli