Haminan talousalueen uutislehti

Teatteritaiteen perusopetusryhmillä loppunäytökset – Työskin sali tuli tarpeeseen

Teatteritaiteen perusopetusryhmien eli TTPO-ryhmien näytelmiä on tänäkin lukuvuonna neljä. Esitykset nähdään Haminan Wanhan Työskin salissa huhti- ja toukokuun aikana.

Haminan kansalaisopiston teatteriryhmien ohjaaja Päivi Hyle sanoo, että hienointa tässä vuodessa on ollut se, että opetus- ja esitystilaksi on saatu Haminan Wanha Työski. Kiinteistön myötämielinen omistaja on Risto Pakkanen ja vuokrasta huolehtii Haminan kaupunki.

Neljän ryhmän ohjaaminen ei ole aivan mutkaton juttu.

– Itseäni kiitän siitä, että sain oivalluksen pyytää viime keväänä Joanna ja Juulia Hammarbergia ohjaamaan Nuori Näyttämö-hankkeeseen osallistuvan näytelmän Carmina. Heidän ohjausosuutensa on samalla heidän lopputyönsä tässä TTPO-ikäryhmässä. Näin he saavat komean ja ansaitun näytönpaikan lähes kymmenen vuoden opiskeluista TTPO:n parissa, sanoo Päivi Hyle.

Aivan kokonaan ohjausvastuuta tytöt eivät voineet ottaa, sillä heillä molemmilla on myös omat roolinsa näytelmässä.

– Tyttöjen vastuuntunto ja kokonaisvaltainen kiinnostus on tullut esille heidän koko opiskeluaikanaan, kun he aloittivat 7- ja 8-vuotiaina teatteriuransa. Heidän valoisuutensa ja iloisuutensa on luonut henkeä molempiin ryhmiinsä. Ensi vuonna jatketaan uusien haasteiden parissa!

Carminan ensi-ilta on ma 23.4. klo 18. Muut esitykset ti 24.4. klo 19, ke 2.5. klo 19.30, ti 8.5. klo 18 Kotkan Naapurinäyttämöllä, ma 14.5. klo 19.30, ti 15.5.  klo 19.30, ke 16.5. klo 19.30 ja ma 21.5. klo 19.30. Viimeinen esitys ke 22.5. alkaa klo 18.

Fantasmaa eli Tapahtui kaukana jossain on ensimmäistä vuotta opiskelevien oppilaiden näytelmä. Fantasmaan onnellinen elämä rikkoutuu, kun kuningas kuolee ja Kyklooppimaan kuningatar Kidi  juonittelee  Fantasmaata itselleen. Kykloopit – ilkeät, sotaa rakastavat olennot marssivat laulaen: ”Kykloopit tahtoo murjoa, kykloopit tahtoo murjoa…”

Fantasmaan esitykset jatkuvat maanantaina ja tiistaina 16.–17.4. klo 17.30. Viimeinen esitys on keskiviikkona 25.4.

Näytelmä Surun talo on tarina surusta, joka aiheutuu, kun sisarukset menettävät liikenneonnettomuudessa vanhempansa. Minni ja Miika muuttavat asumaan autioon taloon metsän siimekseen, koska pelkäävät, että heidät viedään lastenkotiin tai erotetaan toisistaan. Heitä tukemaan ilmestyy henkiolento Suru.

Esitykset jatkuvat tänään sekä ensi keskiviikkona 16.4. klo 17.30, torstaina 19.4. ja keskiviikkona 25.4. klo 19 sekä torstaina 26.4. klo 18.

Zoo on näytelmä puolirobottien, robottien ja ihmisten yhteiselosta: orpolapsia on otettu säilöön. Heille uskotellaan, että maailma on tuhoutunut. Mistä sitten näiden tyyppien keskelle ilmestyy siili – eihän niitä pitäisi enää olla olemassa. Näyttämötyöntekijä yrittää salata asukkailta siilin olemassa olon. Hän pyydystää siilin laatikkoon. Mitä tämä kaikki on? Oikeata vai keinoelämää? Ovatko henkilöiden muistot oikeita vai vain keinomuistoja?

Zoon ensi-ilta on keskiviikkona 18.4. klo 19. Seuraava esitys on torstaina 19.4. klo 17.30. Esitykset jatkuvat toukokuulle: ke 2.5., ma 14.5., ti 15.5., ke 16.5., ma 21.5. ja ke 23.5. klo 18. Viimeinen esitys on ke 30.5. klo 16.

Haminan kansalaisopiston Draamaryhmä Ravistuksen ajankohtaisen näytelmä Näin on! kertoo kiusaamisesta. Siinä Carlos tulee uuteen kouluun, jossa häntä kiusataan. Onneksi löytyy yksi ystäväkin – Oona, josta tulee Carloksen hyvä kaveri.

Seuraava esitys on tiistaina 17.4. klo 19 ja tiistaina 24.4. klo 17.30.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli