Haminan talousalueen uutislehti

Museovirastolta lupa Bastionin puhkaisuun

Museovirasto on antanut Haminan kaupungille luvan Hamina Bastionin vallin läpiviennin rakentamiseen. Läpiviennillä puhkaistaan Bastionin jykevä muuri ja avataan yhteys Vallikentän puolelle.

– Museovirasto edellyttää, että työn yhteydessä paikalla tulee olla arkeologi, joka pääsee heti kiinni mahdollisiin löydöksiin, kertoo Haminan kaupunginarkkitehti Vesa Pohjola.

Helsinkiläinen Arkkitehtitoimisto Koskinen & Schalin Oy on laatinut muutostöistä suunnitelmat yhteistyössä Haminan kaupungin kanssa. Bastionin vallin puhkaisua on suunniteltu holvi 5:n kohdalle eli naisten wc:stä seuraavaan holviin. Kulmasta laskien ensimmäisiin holveihin on sijoitettu miesten ja naisten wc:t.

Holvi 5:stä puhkaistuna aukko sattuu Vallikentän harjoituskentän äärikulmaan. Puhkaisu on tarkoitus toteuttaa ajoluiskana, jota voivat käyttää Hiace-luokan pakettiautot ja esimerkiksi pienimmät inva-autot. Vallikentän taso on noin 2,5 metriä holvin lattiatasoa alempana. Holvi 5:n kohdalle tulee Bastionin kaivannon yli myös uusi silta.

– Bastionin puhkaisutyöt aloitetaan syksyllä Valojen yöt -tapahtuman jälkeen. Työn kustannuksia on tässä vaiheessa vaikea arvioida, hintalappu selviää vasta, kun muutostyöt on kilpailutettu. Rahat löytyvät Bastionin kunnostukseen varatuista määrärahoista, sanoo Vesa Pohjola.

Bastionin ravintolaan asiakkaille tarkoitettujen wc-tilojen rakentaminen alkaa myös Valojen Yöt -tapahtuman jälkeen. Tilat rakennetaan Bastionissa toimivan ravintola Kamun äärimmäiseen holviin, joka on holvi 20.

Bastionin muurin puhkaiseminen Vallikentän puolelle on osa tekeilläolevaa liikuntapaikkastrategiaa, jolla pyritään lisäämään niin Vallikentän kuin Hamina Bastioninkin monikäyttöisyyttä.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli