Haminan talousalueen uutislehti

Yrittäjätarinoilla on vetovoimansa

Miten saada yrittäjät ja nuoret yrittäjät innolla keskustelemaan yhteisistä asioista? Kehitysyhtiö Cursorin palvelujohtaja Jouni Ehon oivallus oli lähteä liikkeelle yrittäjätarinoista, joiden oheen sitten ruumiinravintoakin.

Haminassa ravintola Jack Upissa järjestetty Pitsaa ja bisnestä -tilaisuus oli Ehon käynnistämä pilotti, jossa yrittäjyyttä lähestyttiin brittiläisittäin. Briteille pubit ovat myös yrittäjille arkinen paikka kokoontua pohtimaan yhteisiä asioita.  Näytti toimivan meilläkin, sillä paikalle saapui nelisenkymmentä haminalaisyrittäjää.

– Matalan kynnyksen taktiikka taitaa purra. Meiltä on toivottu jalkautumista lähemmäs yrittäjiä ja seudun kehittäminen ja ilmapiirin rakentaminen kuuluu meille kaikille, sanoi Eho.

Eho muistutti, että yrittäjät muuttavat maailmaa. Tuekseen hän otti Harvardin professorin kiteytyksen yrittäjyydestä:

– Yrittäjyydessä tavoitellaan mahdollisuutta intohimoisesti ja keskittyneesti välittämättä resursseista. Juuri tuo uskaltaminen on osa yrittäjyyttä, sanoi Eho.

Omat yrittäjätarinansa iltaan toivat tilitoimistoyrittäjä Timo-Jussi Talsi, Kotipizza -yrittäjät Satu ja Sini Peltola sekä luontaisravintotuotteisiin keskittynyt Teemu Penttilä. Jokaisen yrittäjätarinassa on ollut omat aallonpohjansa, joista on jälleen noustu nokka pystyssä ylös.

– Isäni Martti perusti Tili-Talsin jo 1962. Vastuun siirryttyä minulle painoi 1990-luvun lama päälle, josta noustiin. Nyt olen myynyt osan yrityksen toiminnoista suurelle Rantalainen -ketjulle, avasi Talsi.

Peltolan sisarukset päätyivät yrittäjiksi hakiessaan työpaikkaa:

– Tarjolla myynnissä oli Haminan Kotipizza, josta edellinen yrittäjä oli luopunut. Siitä kaikki alkoi kesällä 2014, kertoivat sisarukset, joiden yritys vastasi Jack Upin tilaisuuden pizzoista.

Teemu Penttilä on vankkaa yrittäjäsukua rakennus- ja hotelliravintola-alalta. Yli 20 vuotta sitten konserni kaatui, oltiin ehjän edessä. Teemu oli vielä nuorukainen, kun yrittäjyyden kova puoli avautui hänelle.

– Siskoni vakava sairaus herätti ja intressini suuntautuivat terveysalan tuotteisiin. Nyt luontolähtöisiä tuotteitamme kehitellään yliopistoissa profesoritasolla, paljasti Arctic Nutrion -yrityksen omistava Penttilä.

Haminan Yrittäjien puheenjohtaja Nina Nylund piti Pitsaa ja bisnestä -illan antia erinomaisena.

– Nuorille yrittäjille pitää löytää täkyjä, jotta heidät saataisiin mukaan yhteisiin yrittäjätilaisuuksiin. Tämä ilta on ollut erinomainen pilotti, yrittäjätarinat purevat, arvioi puheenjohtaja Nylund.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide