Haminan talousalueen uutislehti

Haminan näkyvyys tuplaantuu

Hamina astuu medianäkyvyydessä monta askelta eteenpäin, kun Haminan Palloilijat nousi jälleen pesäpalloilun superpesikseen liki 20 vuoden tauon jälkeen. Ero edellisen sarjatason tuomalle julkisuudelle on merkittävä, kun esimerkiksi TV-kamerat hyrräävät pelistadioneilla pelistä toiseen.

Superpesis on 90-vuotista taivaltaan kesäkuussa juhlivalle HP:lle iso juttu mutta iso, juttu se on myös Haminan kaupungille. Pääsarjan pelit Haminan Vallikentällä tuovat aina jopa bussilasteittain vierasjoukkueen kannattajia Haminaan. Hamina ja Vallikenttä on outo ja uusi paikka myös monille vastustajajoukkueiden pelaajille.

HP:n peleissä käy ensi keskiviikkona alkavalla kaudella arviolta noin 18 000 katsojaa. Suuri osa on paikallisia kannattajia, mutta superpesiksen vetovoima yltää pitkälle Haminan rajojen ulkopuolellekin.

Menestyvän pesäpallojoukkueen avulla Haminan kaupungilla on oivallinen tilaisuus esitellä Haminaa myös matkailukaupunkina. Historian opiskelun vieraat voivat aloittaa vaikkapa ainutlaatuiselta Vallikentältä, jossa pesäpalloa pelataan liki 200 vuotta vanhojen vallien katveessa.

Pesäpallokausi on mahdollisuus Haminan liike-elämällekin. Siitä kannattaa ottaa kaikki irti myös kaupallisessa mielessä.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide