Haminan talousalueen uutislehti

Sarja-avaukseen HP:n vastustajaksi huippujoukkue

Miesten superpesis palaa Haminaan viikon kuluttua 17 vuoden tauon jälkeen. Haminan Palloilijat kohtaa sarja-avauksessaan Vallikentällä Joensuun Mailan keskiviikkona 9.5. klo 18 alkavassa kamppailussa.

Uudistunut HP on kovan haasteen edessä, sillä loikka ykköspesiksestä superiin voi olla piinallisen pitkä.

Pelinjohtaja Petri Pulliainen ja seuran toiminnanjohtaja Marko Hovi ovat paaluttaneet joukkueelle selkeät tavoitteet: sarjapaikan säilyttäminen.

– Päävastustajiamme ovat Hyvinkään Tahko, Imatra, Kankaanpää ja Oulu, mutta sarjapisteitä on raavittava vähintään jaksovoiton verran muiltakin. Kaudelle 2019 nostamme rimaa, silloin pyrimme jo playoff-tasolle, sanoo Hovi.

40-vuotiaalla Petri Pulliaisella on yli 10 vuoden ura takanaan pelinjohtajana ykkös­pesiksessä. Ura alkoi Imatran joukkueen kanssa kaudella 2007. Kolme kautta meni Puijon Pesiksessä, kunnes mies siirtyi viime kaudeksi HP:n viuhkamieheksi. Superpesiksessä hän on toiminut kolme kautta Imatralla Raimo Braggen kakkospelinjohtajana, nyt on edessä ensimmäinen kausi ykkösenä.

– Tykkään haasteista. Pelinjohtajaurallani tämä on iso juttu, tunnustaa Pulliainen, jolla on pelaajana tilastoissa 80 otteluakin superpesiksessä Imatran paidassa.

Pulliainen katsoo alkavaan kauteen luottavaisena:

– Minulla on vahva luotto pelaajapuolella, joukkue on harjoitellut tunnollisesti ja meillä on nopeaa etenijää heittää joka tilanteeseen.

Uusina HP:n paitaan ovat liittyneet superia vuosia kolunneet Lauri Kaartokallio, Janne Leppänen ja Pasi Rajala sekä nuoremmat Matias Hangasmaa, Joni Lehikoinen ja Oskari Purmonen. HP:n viimevuotisesta ryhmästä mukana ovat Juha Toikka, Henri Heikkilä, Ville Aalto, Simo Vanhala, Valtteri Hämäläinen, Otso Mäkelä, Jyri Toikka, Santeri Löppönen ja juniori-ikäinen Verneri Taurama. Kaartissa on kaikkiaan 15 miestä.

Avauskokoonpanosta Pulliainen ei sano mitään.

– Oikea rosteri kyllä löytyy pelaamalla. Vaihtoehtojakin täytyy olla mutta pelaajapakan hämmentäminen ei ole itsetarkoitus.

HP ja sen pelitapa ovat yllätyksiä sarjan muille joukkueille. Joukkueesta puuttuu jokeriosastolta monelle joukkueelle tyypillinen tykkikotiuttaja.

– Sensijaan meiltä löytyy kokenutta lyöntivoima numeroilta 1–9 ja vastuuta myös tarjotaan kotiutustilanteisiin. Jalkoja joukkueessa on takuulla nopeisiin pesänvaihtoihin.

Melko perinteisesti superin joukkueet käyttävät kahta kotiuttaja- ja yhtä etenijäjokeria. HP aikoo kääntää jokeripakan toisinpäin:

– Me lähdemme kahdella etenijäjokerilla ja kotiuttajajokerin roolissa vaihtoehtoina ovat Ville Aalto ja Simo Vanhala.

Pulliainen tunnustaa, että sarjatulokas on altavastaaja jokaista joukkuetta vastaan.

– Nöyristelemään emme lähde. Tunnistamme kyllä meidän kannalta tärkeimmät vastustajamme, mutta Vallikentällä nappaamme vähintään jakson jokaiselta huippujoukkueeltakin, se on tavoitteemme!

Avauspelin vastustaja Joensuun Maila on superin ehdottomia kärkijoukkueita.

– Mitalijoukkue Joensuu on tälläkin kaudella, niin uskon. Joukkue nappasi vielä huippulukkarin Hyvinkäältä ja jokeriosastolta löytyy kaksikin kivikovaa mörssäriä. Kova avausvastus meille tulee, voitosta lähdemme kuitenkin pelaamaan, vakuuttaa Petri Pulliainen.

Mäkelä sisään, Löppönen ulos

Haminan Palloilijain joukkueeseen on tullut pieniä muutoksia ennen ensi viikon keskiviikkona tapahtuvaa sarja-avausta. Santeri Löppösen kanssa tehty sopimus on purettu ja vastaavasti kolme viime kautta HP:n riveissä pelannut Joona Mäkelä on liittynyt joukkueeseen.

Sensijaan Ville Postin tilanne oli vielä maanantaina auki.

– Löppösen sopimus purettiin hänen aloitteestaan. Taustalla on miehen varusmiespalvelu ja RUK, joiden sovittamista superpesikseen hän ei pitänyt mahdollisena. Ville Postin osalta tilanne on avoin, sanoi HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi.

Sunnuntainen harjoitusottelu HP–Tahko päättyi lukemiin 1–2 (1–2, 5–0, 0–1). Otso Mäkelä ja Janne Leppälä löivät kaksi juoksua, Juha Toikka yhden. Yhden juoksun lahjoitti Tahko.

Torstaina HP kohtaa harjoituspelissä Imatran. Peli alkaa Vallikentällä jo klo 17.

Kapteeni luottaa joukkoihinsa

Kapteeni Henri Heikkilä lupaa, että superpesiksen HP:n joukkue juoksee kentälle hyvin harjoitelleena.

– Kaikki testit osoittavat, että eteenpäin on menty kaikilla osa-alueilla. Luotan tämän ryhmän tekemiseen, sanoo kapteeni.

26-vuotias Heikkilä lähtee nyt toiselle superpesiskaudelleen. Kaudella 2012 hän kuului KPL:n kaartiin palaten kuitenkin seuraavaksi kaudeksi takaisin HP:n riveihin. Operoitu olkapää on vihdoin tervehtymässä, vaiva on haitannut harjoittelun ohella myös pelaamista.

– Olen panostanut harjoittelussani enemmän liikkuvuuteen ja venyttelyyn. Keski­kroppa on avautunut ja heittokäsi toimii nyt ihan eri tavalla kuin vuosi sitten, linjapelaajaksi lukkarin tontilta pari vuotta sitten siirtynyt mies kertoo.

Heikkilä sanoo, että koko joukkueen urheilullisuus on mennyt monta askelta eteenpäin viime kaudesta. Asenne harjoitteluun on ollut kohdallaan:

– Kavereitten posket ovat ohentuneet ja moni jää kovien punttitreenien jälkeen vielä tekemään ylimääräisiä. Toukokuussa suuri osa joukkueesta pääsee vetämään harjoituksia myös kahdesti päivässä.

– Vähimmäistavoitteemme eli sarjapaikan säilyttäminen on täysin realistinen. Uutena ja outona joukkueena osaamme olla kyllä inhottava useimmille superin porukoille.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide