Haminan talousalueen uutislehti

Superkesän aineksia ilmassa

Jos oikein muistan, koko viime kesänä ei ollut montaakaan sellaista lämpöaaltoa, jonka kanssa nyt olemme viikon verran eläneet. Tuultakaan ei ole ollut kuin nimeksi. Kellään ei pitäisi olla valittamista. Mahtaisiko olla niin, että sään osalta meillä on edessä superkesä?

Huonolta ei näytä myöskään Haminan seudun tapahtumatarjonta tulevina kuukausina. Juuri nyt tuhannet silmäparit seuraavat arktisten lintujen massamuuttoa Virolahden lintupaikoilla ja Itäisen Suomenlahden saaristossa. Arktika-päivät ovat lyöneet itsensä läpi. Siitä lankeaa suuri kiitos paikallisille alan harrastajille, kunnille sekä yrityksille. Yhteistyö on voimaa.

Läpilyöntejä on ehditty nähdä jo myös Vallikentällä. Viime kauden runkosarjavoittaja Joensuun Maila taisi tulla hakemaan Haminasta varmoja pisteitä. Alkujännityksen jälkeen oranssipaidat päättivät kuitenkin toisin. Jälkimmäisen jakson voitto, tiivis supervuoro ja hyvät kotiutuslyönnit olivat kääntää jopa koko ottelun Haminalle. Vasta kahdeksas kotiutuslyöntipari ratkaisi voiton vieraille. Kihelmöivän jännittävää avausottelua oli seuraamassa lähes kaksituhantinen kannattajajoukko.

HP:n hyvä vire jatkui lauantaina Oulussa. Pelikassiin tuli täydet kolme pistettä. Oulun pelissä parasta oli nousu molemmilla jaksoilla kahden juoksun takamatkalta jaksovoittoon. Päivää myöhemmin Raahessa saatu selkäsauna oli hyvä muistutus siitä, että nyt pelataan korkeimmalla sarjatasolla.

Keskiviikkona Vallikentälle saapuu Sotkamon Jymy, joka on 2000-luvulla voittanut peräti 11 Suomen mestaruutta. Nyt olisi hieno paikka todelliselle jymy-yllätykselle ennen kuin perjantaina ryhdytään vääntämään oikein hartiavoimin Tahkoa.

Superpesis sopii Haminan seudun superkesään loistavasti. Samaa voi sanoa Bastionin laajasta kesätarjonnasta. Hamina Soi, Hamina Tattoo ja Taivaanraapijat-musikaali tarjoavat monipuolisia musiikki- ja kulttuurielämyksiä viikkojen ajan sekä seutukuntalaisille että muualta tuleville. Vanha kaakonkulmalainen hokema ”eihää tääl ole mitää tapahtumiikaa” ei taida enää pitää paikkaansa.

Haminan tapahtumatarjonta ei tietenkään jää pelkästään Bastionin ja Vallikentän varaan. Paljon muutakin löytyy. Jos vielä malttaa lähteä Virolahdelle tai Miehikkälään, tarjonta laajenee entisestään. Virolahti on muuten melkoinen yllättäjä näissä asioissa. Kurkatkaapa vaikkapa kunnan verkkosivuilta. Sieltäkin löytyy monta mielenkiintoista tapahtumaa.

Olen usein kirjoitellut tällä palstalla yhteen hiileen puhaltamisen merkityksestä. Nyt näyttää siltä, että ainakin kesätapahtumien ja -toiminnan osalta yhteinen hiili on löytynyt. Tilaisuudet on sijoiteltu kalenteriin niin, että mikään ei syö toista. Lisäksi olen ymmärtänyt, että monien tapahtumien järjestämisessä ja markkinoimisessa on tehty rakentavaa ja aktiivista yhteistyötä kuntien, tapahtumajärjestäjien ja yritysten kesken.

Tämän lisäksi pitää vain toivoa, että myös seutukunnan oma väki kokoontuu runsaslukuisena puhaltelemaan kesän aikana yhteisen hiilen ääreen. Yhteiset kokemukset ja elämykset yhdistävät.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus