Haminan talousalueen uutislehti

11-vuotias yrittäjä palkittiin – Rasmuksen kioski valloittaa palvelullaan

Kioski syrjäisen metsätien varrella Valkjärventiellä Metsäkylässä! 11-vuotias Rasmus Riivari ei mieti perustamansa kioskin sijaintia, vaan panostaa palveluun.

– Kahvia, teetä, pillimehua, leivonnaisia, karkkipusseja. Viime kesänä myynnissä oli myös suppilovahveroita ja itse rakentamiani leluja, luettelee Rasmus.

Muita tuotteita ovat esimerkiksi linnunpöntöt, joita nuorimies on rakennellut isänsä kanssa.

Rahantarve johdatti Rasmuksen yrittäjäksi. Hän ihastui jo nuorempana Lapin hiihtomaastoihin, tutuiksi ovat tulleet Ylläs, Pallas ja Ruka.

– Ajattelin, että aikuisena voisin mennä Lappiin opettajaksi. Kun minua varoiteltiin Lapin korkeista asuntojen hinnoista, aloitin kioskiyrittäjänä. Jostakin on rahaa saatava, avaa Rasmus vuoden takaisia tuntojaan.

Ilman tukijoukkoja ei 11-­vuotiaan yrittäjyys onnistuisi. Äiti Sari on ollut apuna leipomisessa, isän kanssa on viritelty kioskia polttopuupinojen väliin.

– Mainoksiin kannattaa panostaa. Jo Kouvolantien varressa on mainos silloin, kun kioski on auki. Lisää mainoksia on sitten kioskin tienhaarassa. Olen jakanut mainoksia myös naapureitten postilaatikoihin, tekstiviestitkin ovat olleet käytössä.

Rasmuksen kioski sijaitsee Valkjärventie 112:ssa Mutalahdentien risteyksen puolella.

Viime perjantai oli Rasmukselle juhlapäivä. Hän lähetti talvella valtakunnalliseen Yritys hyvä -kilpailuun tekemänsä powerpoint -esittelyn yrityksestään teemalla ”taskurahaa omalla osaamisella”. Huhtikuussa sitten tuli tieto, että Rasmuksen yritysidea on yksi palkittavista. Rasmus sai myös esitellä yrityksensä Helsingin yliopiston Minerva-torilla pidetyssä juhlassa.

Rasmus näkee kioskissa parannettavaakin:

– Kioskin tila kahden polttopuupinon välissä on liian pieni, jotta kahvipöydän voisi sijoittaa katoksen alle. Tilaa voisi syntyä luontevasti, jos ryhtyisin myymään myös polttopuuta asiakkaille, alueen kesämökkiläisille. Tästä on neuvoteltava isän kanssa, pohtii Rasmus.

Illan pesäpallopeli superissa Vallikentällä lähestyy. Rasmus itse pelaa HP:n junioreissa.

– Ennen peliä on kuitenkin istutettava sipulit, koettava katiska ja ehkä perattava kalatkin. Kiire saattaa tulla!

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide