Haminan talousalueen uutislehti

Maratonottelu kääntyi HP:lle

HP – Kankaanpää 2-1 (6-4, 6-8, 0-0, 5-2)

Jo toinen superpesiksen kolmen ja puolen tunnin ottelu pariin päivään rassaa pelaajien ohella myös katsojia. Haminan Palloilijat ja Kankaanpää eivät kuitenkaan armahtaneet. Tiukan kotiutuskilpailun jälkeen taulussa olivat HP:n voittolukemat 2–1 (6–4, 6–8, 0–0, 5–2). 

Molempien jaksojen ratkaisu kulminoitui läpilyönteihin. Avausjaksolla pajatson tyhjensi HP:n Janne Leppälä tilanteessa, jossa HP oli tappiolla 1–3. Hetkessä taululla olivat lukemat 6–3, joita Kankaanpää vielä omalla sisävuorollaan kaunisteli. 

Toista jaksoa HP vei kolmen vuoroparin jälkeen lukemin 4–2, kun vieraitten Miikka Riikonen auringon avustamana hämäsi HP:n kopparin Valtteri Hämäläisen, ja tuloksena oli jälleen 1+3. 

Supervuoroparissa isännöi HP:n konkari Ville Aalto. Hänelle ei riittänyt Lauri Kaartokallion kotiuttaminen van Aalto kirmasi päälle vielä kunnarin. Kun vieraitten kotiutukset yskivät, peli oli HP:n kauraa. 

Vieraitten pelinjohtaja Jukka Karttunen halusi kieltää pelit ilta-auringossa. HP:n käskyttäjä Petri Pulliainen oli sitä mieltä, että pesis on hieno peli myös auringonpaisteessa. 

– Avausjaksolla emme olleet omalla tasollamme, kunnes Leppälän puhkaisu käänsi pelin meille. Vieraitten Riikosen läpilyönnissä oli myös auringon apuja, sanoi Pulliainen. 

HP:n ykkösenä palkittu Janne Leppälä sanoi, että läpilyönti ei yllättänyt: 

– Koskenkorvan joukkueessa pelatessani löin kaksikin kertaa Kankaanpään Topias Liljan yli. Siispä kokeilin sitä täälläkin ja se onnistui, tuumi Leppälä. 

Pesiskierroksen tulokset ja tilastot: 

http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/online3.py?data=29-1-0 

[foogallery id=”4586″]

 

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli