Haminan talousalueen uutislehti

Torilavan nimeksi Vepan lava

Haminan uudistuneen kauppatorin vihkiäisjuhlaa vietettiin aurinkoisessa kesäsäässä. Edellisestä peruskorjauksesta on jo 35 vuotta, tuolloin torin kansi päällystettiin yhä käytössäolevilla betonikivillä.

Vihkiäisjuhlassa paljastettiin myös torin uuden kiintopisteen, esiintymislavan ja huoltorakennuksen nimi. Vepan lava taipui nimeksi monien ehdotusten joukosta.

– Ehdotuksia oli Veikko Lavista Patu Pataseen ja Pelle Miljoonaan. Raatimme valinta oli kuitenkin selvä, ilmoitti Haminan kulttuurituottaja Ilkka Muurman.

Tällä viikolla torin yleisilme vielä täydentyy, kun suunnitelman mukaiset torikalusteet, penkit, kukka-astiat ja pollarit saadaan paikoilleen. Myös liikenneohjaukseen tulee tarkennuksia.

Kaupunginjohtaja Hannu Muhonen sanoi vihkiäispuheessaan, että laadukkaalla torilla tulisi olla myös jokin moderni vesielementti, joka saisi lapset paremmin viihtymään torilla. Luistinradasta ei enää puhuttu mitään.

Torista on tarkoitus tehdä yhä vahvempi vetonaula kaupungille.

– Torilava on hyvä paikka esitellä esimerkiksi yrityksiä. Tietävätkö haminalaiset, mitä kaikkia palveluksia Haminasta voi saada, heitti kaupunginjohtaja.

– Torille kuuluu myös toriparlamentti, joka on osa demokraattista keskustelua. Katsokaa myös tulevaisuuteen miettien, mitä myönteistä itse voitte tehdä Haminan eteen! Älkää kuitenkaan unohtako arvioida kaupungin herrojen ja rouvien edesottamuksia, viestitti Muhonen.

Muhoselta kuultiin myös kiitos torin suunnittelijoille ja rakentajille:

– Työnne jälki on hyvää. Tori vastaa nyt kokonaisuutena tämän päivän tarpeita ja sillä on edellytykset lunastaa paikkansa kaupungin olohuoneena, sanoi Muhonen.

Kehittyvä Hamina ry:n yhdessä Haminan kaupungin kanssa järjestämä toritapahtuma Kesätuulella Haminassa keräsi torille juhlavan määrän kansaa. Musiikeista vastasivat Hamina Kvartetti ja Rock-Criminals. Tarjolla oli koirien muotinäytös ja Flamingo ry:n tanssiesityksiä. Korumies Arvi avasi vauhdikkaaseen tyyliin nousussaolevaa yrittäjä- ja taiteilijauraansa.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli