Ella Tynkkynen ja Jere Lankila valmistuivat merkonomeiksi ja molemmat aikovat myös jatkaa opiskelua. Ella kirjoitti tänä keväänä myös ylioppilaaksi.

Ekamin Haminan kampuksen valmistujaisjuhlassa tutkintotodistuksen sai 78 uuttaa ammattilaista.

Apulaisrehtori Kimmo Kallioniemi vakuutti, että tutkinto on portti työelämään, yrittäjäksi tai jatko-opintoihin.

– Edessänne ovat lukemattomat mahdollisuudet. Vaalikaa osaamistanne ja kehittäkää ammattitaitoanne myös tulevina vuosina, Kallioniemi korosti.

Koulutuskuntayhtymän yhtymäkokouksen puheenjohtaja Jaana Suikkanen valotti juhlapuheessaan ammattikoulutuksen kehittymistä siitä, kun 1860-luvulla Haminaan perustettiin työpaja kierteleville kerjäläisille.

Liiketalouden perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon suorittanut Ella Tynkkynen arvioi omassa puheenvuorossaan, että kolmesta opiskeluvuodesta on jäänyt arvokkaita muistoja ja antoi erikoiskiitoksen lehtori Marja Myllylälle.

Ella kertoi, että pitää todennäköisesti välivuoden ennen jatko-opintoja. Mainonta ja markkinointi kiinnostaa. Ella kertoi, että oli päähänpistosta jo pyrkinyt ammattikorkeakouluun opiskelemaan graafista muotoilua.

– Ei se ollut pettymys, että en päässyt sisään. Pääsykokeissa huomasin, ettei se tuntunut edes omalta alalta. Kesällä hoidan lapsia, että tienaan vähän rahaa.

Merkonomin paperit sai myös Jere Lankila. Tutkintotodistuksen lisäksi Jerellä on muutakin näyttöä osaamisestaan. Hän tuli Tampereella toukokuussa pidetyissä Taitaja-kilpailussa kolmanneksi. Kolmipäiväisessä kilpailussa Jere kisasi asiakaspalvelussa ja myynnissä. Se oli Jeren mielestä opettavainen reissu.

Jatko-opinnot korkeakoulussa kiinnostavat myös Jereä. Missä ja milloin on kuitenkin vielä auki.

– Heinäkuussa lähden armeijaan ja ehkä armeijan jälkeen teen vielä vähän aikaa töitä ennen jatko-opintoja.

Armeijaan asti Jere on töissä Sport Pisteessä Karhulassa, jossa on ollut töissä jo tammikuun lopusta. Ensin työssäoppimassa ja sen jälkeen palkattuna.

Ekami – Haminan kampus valmistuneet

Etelä-Kymenlaakson ammattiopistosta lukuvuoden 2017-2018 aikana valmistuneet opiskelijat (julkaisuluvan antaneet).

Liiketalouden perustutkinto, merkonomi: Kivelä Patrik Hamina, Kuntsi Joni Virolahti, Lankila Jere Hamina, Lenkkeri Roosa Hamina, Ruponen Topi Virolahti, Salminen Anna Hamina, Suomalainen Siiri Hamina, Timperi Mia Hamina, Toikka Janita Hamina, Toikka Jenni Hamina, Tolvanen Leo Virolahti, Tynkkynen Ella Hamina.

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, datanomi: Dmitriev Igor Hamina, Heikkilä Aleksi Hamina, Herrala Niklas Kotka, Honkonen Onni Hamina, Hämäläinen Miro Hamina, Ihalainen Ville Pyhtää, Koskinen Niko Kotka, Mäkelä Vesa Kotka, Notkola Joni Miehikkälä, Pakkala Janne Kotka, Parkko Ville Hamina, Ristola Kari Hamina, Ristola Tino Kotka, Rockas Emil Kotka, Suntio Ville Hamina, Theslöf Tobias Kotka, Tirkkonen Aatu Kotka, Vuohelainen Anton Kotka          .

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki: Ek Inkeri Hamina, Haaja Tiina Virolahti, Herrala Janina Hamina, Kiviranta Marja Hamina, Laasanen Nina Kotka, Lampinen Arttu Hamina, Parawat Rittironk Miehikkälä, Rissanen Teea Hamina, Sojakka Joel Hamina, Taponen Ella Hamina.

Matkailualan perustutkinto, matkailuvirkailija: Alarakhia Elias Kotka, Bergkhalt Kristina Kotka, Hietanen Vilma Hamina, Kallio Tiia Virolahti, Khalil Noora Hamina, Mikkola Viola Kotka, Molodtcova Daria Kotka, Rauhala Janina Kotka, Ruhanen Taina Kotka, Sadykova Julia Kotka, Toitturi Mira Miehikkälä.

Matkailualan perustutkinto, matkailupalvelujen tuottaja:Aleksandrova Elizaveta Kotka, Heikkinen Ronja Kotka.

Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani: Belova Irina Hamina, Domoratskaia Iuliia Kotka, Espo Tuula Hamina, Hartikainen Jenni Virolahti, Kiviharju Suvituuli Hamina, Kolobova Svetlana Hamina, Korhonen Elena Kotka, Niemeläinen Larysa Hamina, Rebo Victoria Kotka, Rikkola Sini Hamina, Satukangas Sonja Virolahti, Shelenko Olena Kotka, Soinila Sanna Kotka

Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja: Hakuli Johannes Hamina, Kataikko Antti Hamina, Korpela Miro Hamina, Lammi Matias Hamina, Lanki Lassi Kotka, Nazarov Andrei Kotka, Rainio Atte Hamina, Saarainen Juha Hamina, Satama Niko Virolahti, Tiainen Sami Hamina.

Pintakäsittelyalan perustutkinto, maalari: Andrejev Sebastian Hamina, Monto Petro Loviisa, Pöllänen Jessika Kotka, Rask Ida Hamina, Simola Juulia Kotka, Talo Tiina Virolahti, Virta Reetta Kotka.

Rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja: Eerola Aki Hamina, Eerola Eetu Hamina, Fagerlund Waltteri Hamina, Hurtta Roope Hamina, Koskikallio Laura Hamina, Kouki Tero Hamina, Lantta Lasse Hamina, Luukas Jesse Hamina, Makkonen Juho Miehikkälä, Mannoja Teemu Hamina, Matilainen Saana Kotka, Paavola Toni Hamina, Rautamies Miika Hamina, Setälä Anton Hamina, Tykkä Aleksi Hamina.

Sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinto, sähköasentaja: Eriksson Alex Hamina, Heiskanen Marika Hamina, Huuho Joni Hamina, Häkkänen Lauri Kotka, Kolobov Ilia Hamina, Kolsi Antti Hamina, Pesu Jami Miehikkälä, Rämä Satu Hamina, Shiriaev Dmitrii Kotka, Sukhorukov Sergey Hamina, Suurnäkki Tuukka Hamina, Tammelin Ville Hamina.

Verhoilu- ja sisustusalan perustutkinto, sisustaja: Hämäläinen Nenna Hamina, Hämäläinen Netta Hamina, Lautala Essi Hamina, Lithonius Maiju Hamina, Malmi Netta Virolahti, Nopanen Mira Hamina, Stenberg Milla Kotka, Tepponen Piia Hamina, Virtanen Jennika Hamina.

  • Slider image
  • Slider image

Haminan liikuntahallissa pidetty valmistujaisjuhla päättyi Suvivirteen.

Sonja Satukangas ja Sini Rikkola valmistuivat vaatetusalan artesaaneiksi.

  • Slider image
  • Slider image