Haminan talousalueen uutislehti

Pukkisatu mukaellen

Olipa kerran pieni kylä, jonka vanhimmat pohtivat olevia ja edessä näkyviä haasteita, joita aiemmin oli rumasti nimitetty vaikeuksiksi ja ongelmiksi. Onneksi koko valtakunnasta oli konsulenttiyritys poistanut kielestä sanan ongelmat muuttaen ne haasteiksi. Niin kylän vanhimmat päättivät myös palkata konsulentin suositun tavan mukaan muuttamaan omat haasteensa mahdollisuuksiksi. Näinhän seminaarimatkoilla sopivasti liemiruokia nautittuna velatkin muuttuvat saataviksi.

Konsulentti ryhtyi itselleen kohtuulliseksi katsomaansa korvausta vastaan suunnittelemaan kylän ja ehkä koko valtakunnan vaikeuksista pelastavaa projektia. Vaatimattomuushan ei kaunista, joten tavoitteeksi konsulentti otti kylän vanhimmat ihastuttaneen ja innostaneen tavoitteen olla maan ja koko maailman suurin kehittämässään ja jo aiemmin huonolla menestyksellä muualle tarjoamassaan projektissa.

Tavoitteeksi asetettiin rakentaa maailman suurin joulupukki sarvineen ja pukille kuuluvine tunnusosineen. Kylässä oli nimittäin aiemmin kokemusta melko suuresta sonnista, joka tunnusosansa kadonneena lähti toiseen valtakuntaan.

Mikäli ei aivan maailman suurinta pukkia pystyttäisi rakentamaan, niin ainakin suurempi naapurivaltakunnassa olevaa, joka oli jo useasti jouluisin poltettu. Suurpukin lisäksi päätettiin rakentaa kylään pari pukkipuistoa esittelemään yhdessä oman maan pukin kehityskaari vuosisatojen saatossa ja toisessa koko maailman pukit omassa eksoottisessakin olomuodossaan.

Näin yhdessä suurpukin kanssa nämä pukkipuistot muodostaisivat pukkimaailman, jotta ihmiset omasta valtakunnasta ja kaikkialta maailmasta tulisivat ihailemaan ja tuomaan rahaa tullessaan kylän vaurastumiseen.

Erityisesti odotettiin suuren naapurivaltakunnan ja jopa sen takana olevan vielä suuremman kansan saapuvan rahavaroineen tukemaan kylän taloutta. Olihan jo suunnitteluvaiheessa saatu vierailta valtakunnilta ja kylän omilta asukkailta lahjoituksina useita rahoja pesämunaksi vain muutaman miljoonan rahan hintaiseen projektiin, joten positiivinen taloudellinen tulos oli varma.

Valitettavasti suurpukin pystytyksessä ilmeni vähäisiä haasteita (ei onneksi ongelmia). Puusta rakentaminen ja jo valittu rakennuspaikka osoittautuivat odotettua haastavammiksi. Kun kylän vanhimmilla oli jo pitkän ajan kuluessa kokemuksia oikeuslaitoksen piirissä haasteista, niin suunnittelua jatkettiin ehkä tinkien tavoitteesta maailman suurimmasta päämääränä kuitenkin ainakin naapurivaltakunnan pukkia suurempi pukki.

Pukkipuistot rakennettiin ja juhlat pidettiin suurpukin suunnittelun jatkuessa. Kaiken ollessa juuri niin sanotusti voiton puolelle ja odotettaessa rahavirtojen kääntymistä kylän kassan suuntaan tuli kylän asukkaille epäilys projektin todellisuudesta.

Eräs nuorimmista kylän vanhimmista ja asukasvanhus epäilivät projektin hienoutta aivan julkisesti asiaa lapsenomaisessa ymmärtämättömyydessään. Niin kylän vanhimmat ja kyläläiset ryhtyivät ajattelemaan mahdollisuutta, että pukkiaate ei olekaan viemässä heitä onneen, vaan ehkä heitä viedäänkin kuin pässiä narussa. Sen pituinen se.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide