Haminan talousalueen uutislehti

Yrittäjä luottaa kirjan vetovoimaan

Reserviin täysinpalvelleena siirtynyt kapteeni Marko Koskiaho ei suunnittele lokoisia eläkeläispäiviä. Mies alkaa panostaa entistä enemmän kirjakauppabisnekseen, jolle tulee ikää jo 20 vuotta.

– 31 vuotta meni Puolustusvoimien hommissa. Vuonna 1998 innostuin kirjoista ensin keräilymielessä, sitten kaupallisestikin. Nyt on aikaa panostaa kirjoihin entistä enemmän ja aikaa on enemmän myös perheelle, sanoo Koskiaho.

Mamman antamasta lahjakirjasta kaikki alkoi. Kirja oli Seura-lehden 1977 kustantama pokkari Tuntematon sotilas.

– Innostuin historiastamme ja sotakirjoista ja pian ryhdyin tekemään kauppaa kirjoilla. Oli perustettava yritys.

Koskiahon yrityksessä Antikvariaatti Salpakirjassa haistettiin, että tulevaisuudessa kirjakauppa siirtyy entistä enemmän verkkokauppaan.

– Tungosta sillä puolella ei ollut, kun 1999 aloitimme verkkokaupan. Nyt Salpakirja on mukana nykyaikaisessa alan yrittäjien Kirjaverkko.fi -portaalissa.

Pari vuotta sitten antikvariaatista tuli Salpakirja Oy ja uusien kirjojen myyntiin erikoistuttiin Onnelan Tarjouskirjakaupan nimellä.

Verkkokauppa on vain pienehkö osa Marko Koskiahon kirjakauppabisneksestä:

– Meillä on liikenneasemilla eri puolilla maata kymmenkunta myyntipistettä, joissa myymme vain uusia kirjoja. Messutapahtumat ja markkinat saavat meidät aina liikekannalle, tänä vuonna olemme mukana yli 80 vuorokautta suurissa yleisötapahtumissa.

Koskiaho luottaa, että kansa lukee edelleenkin kirjoja.

– Kun tietokoneiden ruuduilla tehdään päivän työt ja luetaan lehdetkin, jossakin se kipupiste on. Uskon, että rauhoittuminen hyvän kirjan parissa on jatkossakin iso juttu meille kaikille.

Salpakirjan ja Onnelan kirjakauppa sijaitsee Koskiahon pihapiirissä Pampyölissä (Putkinotkontie 20) laajennettuun autotalliin rakennetuissa tiloissa. Hyllystä löytyy 20 000 nimikettä ja Kirjaverkon kautta löytyy vaihtoehtoja lisää moninkertainen määrä.

– Olemme lähellä asiakkaitamme aina, tarvitsee vain mennä osoitteeseen salpakirja.net, vinkkaa Marko Koskiaho.

Salpakirjassa ja Onnelassa juhlitaan erikoistarjouksin 20-vuotista taivalta torstaina ja perjantaina 14. – 15.6. klo 10–17. Torstaina klo 14 kirjakaupassa vierailee Fingerporin luoja Pertti Jarla.

Lue lisää aiheesta:

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli