Haminan talousalueen uutislehti

KPL haki sarjapisteet: HP – Kouvolan Pallolyöjät 0–2 (1–8, 2–5)

Haminan Vallikentällä pelattu Haminan Palloilijoiden 90-vuotisjuhlaottelun vieras KPL oli tyly vieras vieden yläjuoksulle mennessään sarjapisteet. Lopputulos 0–2 (1–8, 2–5) kuvastaa joukkueiden voimasuhteita. 

Lähes 20 vuoden tauon jälkeen Haminassa pelattu superpesiksen paikallispeli keräsi lähes 4 000 katsojaa Vallikentälle. Väki ei kuitenkaan suuremmin syttynyt, sillä KPL:n vahvuus tuli selväksi heti ensimmäisten minuuttien aikana. Joukkue loi nopeasti ajolähdön ja jokeri Juha Korhonen pamautti pallon valleille HP-kopparin Pasi Rajalan räpylän läpi: 1+3.  

Toisella jaksolla HP oli mukana vielä 2–2 tilanteessa, kun KPL pääsi kolmannen tasoittavalleen sisälle. Sasu Toikka, Iiro Nokkala ja Konsta Hyötyläinen panivat lopullisesti juoksuillaan pisteen HP:n rypistelylle. 

– Avausjaksolla hyvä starttimme toi rauhan pelaamiseemme, 4–0 johdon jälkeen panimme vain rajat kiinni. Toisella jaksolla HP tuli vielä rinnalle, mutta terävyytemme riitti, sanoi KPL:n ykkösenä palkittu monipuolinen Matti Latvala. 

– Vastustaja oli kova. Vielä toisen jakson 2–2:ssa meillä oli saumamme, mutta sijoittumisvirhe ulkopelissä vei mahdollisuutemme, sanoi HP:n pelinjohtaja Petri Pulliainen. 

HP:n ykkösenä palkittiin nuori lukkari Matias Hangasmaa, joka piti KPL:n kovat pompottajat suhteellisen hyvin kurissa. Kakkosena pokkasi palkinnon Joni Lehikoinen, joka Joona Mäkelän reisivamman vuoksi sai hihaansa numeron 1. 

KPL:n ykkönen oli Latvala, kakkonen kovalla prosentilla kärkeä vienyt Anssi Lammila. Iltasanomien mitali ripustettiin vieraitten lukkarin Janne Kivipellon kaulaan. 

Ennen juhannuksen pientä sarjataukoa HP vierailee tiistaina vielä Joensuussa. 

Superpesiksen perjantaipelit ja sarjataulukko: 

http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/kooste2.py?data=29-1-1

[foogallery id=”4736″]

 

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli