Haminan talousalueen uutislehti

KPL haki sarjapisteet Vallikentän juhlapelistä

Haminan Vallikentällä pelattu Haminan Palloilijoiden 90-vuotisjuhlaottelun vastustaja KPL oli tyly vieras vieden yläjuoksulle mennessään sarjapisteet. Lopputulos 0–2 (1–8, 2–5) kuvastaa joukkueiden voimasuhteita.

Lähes 20 vuoden tauon jälkeen Haminassa pelattu superpesiksen paikallispeli keräsi lähes 4 000 katsojaa Vallikentälle. Väki ei kuitenkaan suuremmin syttynyt, sillä KPL:n vahvuus tuli selväksi heti ensimmäisten minuuttien aikana. Joukkue loi nopeasti ajolähdön ja jokeri Juha Korhonen pamautti pallon valleille HP-kopparin Pasi Rajalan räpylän läpi: 1+3.

Toisella jaksolla HP oli mukana vielä 2–2 tilanteessa, kun KPL pääsi kolmannen tasoittavalleen sisälle. Sasu ToikkaIiro Nokkala ja Konsta Hyötyläinen panivat lopullisesti juoksuillaan pisteen HP:n rypistelylle.

– Avausjaksolla hyvä starttimme toi rauhan pelaamiseemme, 4–0 johdon jälkeen panimme vain rajat kiinni. Toisella jaksolla HP tuli vielä rinnalle, mutta terävyytemme riitti, sanoi KPL:n ykkösenä palkittu monipuolinen Matti Latvala.

– Vastustaja oli kova. Vielä toisen jakson 2–2:ssa meillä oli saumamme, mutta sijoittumisvirhe ulkopelissä vei mahdollisuutemme, sanoi HP:n pelinjohtaja Petri Pulliainen.

HP:n ykkösenä palkittiin nuori lukkari Matias Hangasmaa, joka piti KPL:n kovat pompottajat suhteellisen hyvin kurissa. Kakkosena pokkasi palkinnon Joni Lehikoinen, joka Joona Mäkelän reisivamman vuoksi sai hihaansa numeron 1.

KPL:n ykkönen oli Latvala, kakkonen kovalla prosentilla kärkeä vienyt Anssi Lammila. Iltasanomien mitali ripustettiin vieraitten lukkarin Janne Kivipellon kaulaan.

Tiistai-iltana HP pelasi JoMan vieraana Joensuussa, juhannuksen jälkeen torstaina HP reissaa Koskenkorvan vieraaksi Etelä-Pohjanmaan sydämeen.

12.6.: Seinäjoki–HP 2–0 (7–2, 3–2)

HP:n tehot: Simo Vanhala 1/0/3, Ville Aalto 1/0/1, Janne Leppälä 1/0/2, Henri Heikkilä 0/2/6, Pasi Rajala 0/1/5, Lauri Kaartokallio 0/1/4, Joona Mäkelä 0/0/4, Juha Toikka 0/0/5, Joni Lehikoinen 0/0/2.

Palkitut, Ip: Henri Heikkilä, IIp: Joona Mäkelä.

15.6.: HP–Kouvola 0–2 (1–8, 2–5)

HP:n tehot: Otso Mäkelä 1/0/4, Juha Toikka 1/0/1, Joni Lehikoinen 0/1/5, Lauri Kaartokallio 0/1/5, Pasi Rajala 0/1/4, Henri Heikkilä 0/0/2, Janne Leppälä 0/0/2, Jyri Toikka 0/0/2, Ville Aalto 0/0/3.

Palkitut, Ip: Matias Hangasmaa, IIp: Joni Lehikoinen.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Lue myös