Haminan talousalueen uutislehti

Liikkuva hoitoyksikkö Lyyli tulee ihmisten luo

– Saammeko esitellä: Lyyli, suuhygienisti Sari Nieminen ja hammashoitaja Päivi Suortti esittelevät hammashoitolan liikkuvaa hoitoyksikköä.

Lyyli oli esillä terveys­kioskin suunhoidon teemapäivässä. Halukkaat saivat arvion suun hoidontarpeesta, ja tarvittaessa varattiin saman tien aikoja hammashoitolaan jatkohoitoon.

– Lyyliksi nimetty hammashoidon matkamalli taittuu vaikka henkilöautoon. Siinä on kaikki tarvittava hammashoidon perusvälineistö hammaslääkärin poraa myöten, Sari ja Päivi kertovat.

Uutta, liikkuvaa palvelua on tarkoitus käyttää mm. kaupungin reuna-alueiden koululaisten hammastarkastuksissa. Varsinainen hoito tapahtuu edelleen hammashoitolassa.

– Olemme innoissamme Lyylin tuomista mahdollisuuksista. Aiemmin matka keskustan ulkopuolelta hammashoitolaan tarkastukseen lohkaisi käytännössä alakoululaiselta huomattavan osan koulupäivästä.

Liikkuva hoitoyksikkö on nopea ja helppo pystyttää melkein mihin tahansa. Se vähentää asiakkailta kulkemisen tarvetta, ja matalan kynnyksen palvelu tutussa ympäristössä voi muutenkin olla kokemuksena miellyttävämpi.

– Liikkuva yksikkö menee asiakkaan luo. Koulujen lisäksi Lyyli voi käydä esimerkiksi päiväkodeissa, hoivalaitoksissa ja palvelukeskuksissa.

Teemapäivät jatkuvat syksyllä

Suun hoidontarpeen arviointipäivä oli kevään viimeinen teemapäivä terveyskioskissa.

– Keskimäärin kuukaudessa on 3-5 teemapäivää erilaisista terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä aiheista. Niitä järjestetään yhteistyössä terveydenhoidon eri yksiköiden ja muiden toimijoiden kanssa, kertoo terveydenhoitaja Hanna Hotakainen.

– Ihmiset ovat hyvin oppineet seuraamaan tiedottamista. Reimarissa on kerran kuussa ilmoitus päivistä. Niistä tiedotetaan myös omalla facebook-sivullamme Haminan Terveyskioski.

Teemapäivät jatkuvat taas syksyllä. Seuraava suunhoidon teemapäivä on suunnitteilla lokakuulle.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide

Lue myös