Haminan talousalueen uutislehti

Matkailu elää julkisuudesta

Matkailu ja Haminan tunnetuksitekeminen on kaikissa valtuustoseminaareissa nostettu kaupungin ykköstavoitteiden joukkoon. Näkyvyyttä on tarjolla myös median kautta, mutta siihen tarvitaan sisältöä.

Haminan kesän uutisaiheista valtakunnan mediaan on jo yltänyt Haminan Lippumaailma ja ennen kaikkea suunnitteilla oleva suurlippu. Julkisuuskynnys ylittyy tämän tuosta myös vahvassa nousuvireessä olevalla Haminan ja Kotkan yhteisellä satamayhtiöllä. Vientiyritykset ja muut satamakaupungit ovat laajasti tunnustaneet satamafuusion viisauden.

Joka toinen vuosi järjestettävä kansainvälinen sotilasmusiikkitapahtuma Hamina Tattoo on tuttu kaikkialla maassamme. Tattoo tuo mainetta ja kunniaa Haminalle tänäkin kesänä.

Julkisuudella on aina hintansa. HaminaKotkan Satama Oy:n perustamiskivuista kärsitään jossakin päin Haminaa edelleen. Varsin yleisesti nyt tunnustetaan, että yhteinen satamayhtiö syntyi oikeaan aikaan, eikä Kotka olisi vuotta – kahta myöhemmin Haminaa kumppanikseen edes huolinut.

Lippumaailmasta Haminassa pääsee jo nauttimaan, sensijaan suurlippu viihtynee otsikoissa vielä pitkälle syksyyn. Hankkeella on Haminassa vastustajansa sekä tukijansa, mutta useiden maiden tukea nauttinutta hanketta viedään vahvasti kohti maalia.

Varuskuntakaupunkina Hamina elää juhlaa ja arkea RUK:n vierellä. RUK:n kaksi kurssia tuovat vuosittain omaistenpäivänä Haminaan reilut 3 000 vierasta, joista merkittävälle osalle Hamina on uusi tuttavuus.

Kestoaihe Haminan kesässä on superpesikseen noussut Haminan Palloilijat, jonka kotipelien yleisökeskiarvo on yli 2 000. HP:n menestyminen on koko kaupungin etu.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus